Systematics kantine får økologisk sølvmedalje for arbejdet med bæredygtighed og økologi
Hjem BÆREDYGTIGHED Systematics kantine får økologisk sølvmedalje for arbejdet med bæredygtighed og økologi

Systematics kantine får økologisk sølvmedalje for arbejdet med bæredygtighed og økologi

Af Redaktionen

Det er ikke kun atleter, der får medaljer for deres toppræstationer.

Med et skarpt og vedholdende fokus på økologiske råvarer og bæredygtig produktion har Systematics kantine netop sikret sig Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Systematics hovedkontor i Aarhus bliver de knap 800 medarbejdere hver dag præsenteret for en overdådig buffet bestående af både kolde og varme retter til frokost. 80% af lækkerierne er lavet af økologiske og bæredygtigt producerede råvarer, og for den præstation har kantinen netop modtaget Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Adelsmærket har krævet et vedholdende fokus på klima og økologi, hvilket kantinechefen i Systematic, Jannik Skovlund, efterhånden er indendørs verdensmester i:

-Vi har længe gjort meget ud af, at produktionsformen hos vores producenter skal være så bæredygtig som mulig, og at vores leverandører af frugt og grønt har en ’no flight policy’, så transporten belaster klimaet så lidt som muligt. Og så betyder det meget for mig, at det mad, vi serverer, ikke er fyldt med pesticidrester.

Går efter guldet
For at få Det Økologiske Spisemærke i sølv skal mellem 60-90% af de anvendte råvarer være økologiske. Lige nu er ca. 80% af maden i kantinen økologisk, men Jannik og hans team går efter guldet: Planen er, at nå op over de 90%, så Systematics kantine kan opnå Det Økologiske Spisemærke i guld.

At medarbejderne i Systematic sætter pris på køkkenets indsats for at højne kvalitet og sundhed i kantinen er tydeligt, når man besøger buffeten ved frokosttid. Her er noget for enhver smag, og ofte møder medarbejderne ingredienser, de ikke alle er stødt på før.

-Det er helt bevidst, forklarer Jannik, der håber, at han kan være med til at inspirere medarbejderne til også at tage økologien med hjem i deres egne køkkener.

-Det er selvfølgelig dejligt at få positive tilbagemeldinger på vores arbejde. Men jeg håber i højere grad, at vi kan give medarbejdere nogle idéer og tanker med hjem i deres husholdning og udfordre dem lidt på deres madvaner – både når det handler om økologi, bæredygtighed og mængden af kød, som vi også har skåret ned på i Systematic. Det kan der godt nogle gange være lidt larm omkring fra nogle af de glade kødspisere, men det er meget naturligt, at folk reagerer, når man ændrer på deres madvaner, siger han.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>