Lenovo er leverandør af 173 af verdens mest kraftfulde supercomputere
Hjem Leverandør Lenovo er leverandør af 173 af verdens mest kraftfulde supercomputere

Lenovo er leverandør af 173 af verdens mest kraftfulde supercomputere

Af Redaktionen

Top500, listen over verdens mest kraftfulde computere, er nu blevet opdateret med 2019-tal. Her er verdens ti mest kraftfulde computere.

Lenovo er leverandør af 173 af verdens mest kraftfulde supercomputereDen seneste version af Top500, listen over verdens 500 mest kraftfulde supercomputere (HPC: High Performance Computing), er netop blevet opdateret, og for første gang nogensinde yder alle 500 supercomputere mere end 1 petaflops. Igen i år finder du IBM’s to supercomputere i toppen af listen, hvor Summit-systemet placeret hos det amerikanske energiagentur i Tennessee yder mere end 148 petaflops.

Kigger man samlet på hele listen, er Lenovo den ubestridt største leverandør af supercomputere på markedet, med 173 af listens 500 supercomputere. I alt er 219 af listens systemer fra Kina. På en andenplads finder du Inspur med 71 enheder på listen. Over 95 procent af alle systemer afvikles med Intel-processorer, syv benytter IBM’s Power CPU’er, tre er udstyret med processorer fra AMD og en enkelt benytter ARM-processorer.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>