Strømforbruget er afgørende for 5G
Hjem NYHEDER Strømforbruget er afgørende for 5G

Strømforbruget er afgørende for 5G

Af Redaktionen

Operatørerne står overfor store udfordringer og overvejelser når det gælder 5G.

Strømforbruget er afgørende for 5GStrømforbruget er afgørende, men ligeså afgørende er sikker strøm og køling. Og det kan typisk ikke betale sig at udvide en eksisterende løsning. Det forklarer Eric LeCalvez, chef for telekommunikationskunder hos Vertiv i Europa her.

5G lover et væld af ny funktionalitet, men forventer et væsentligt øget energiforbrug. Det tager datacentergiganten Vertiv til fulde med i sine overvejelser for fremtiden. Vertiv er ikke det mest synlige firma med hensyn til datacentre, men det er kolossalt – med 18.000 medarbejdere. Hovedkontoret ligger i Columbus, Ohio, USA. De to tungestvejende elementer i Vertivs sortiment er udstyr til strømforsyning og køling til datacentre.

Der er også nogle perifere produkter, administrationsløsninger og et serviceudbud med fokus på opbygning og administration af datacentre. Og nu vejrer man morgenluft hos Vertiv. Årsagen kan udtrykkes enkelt: 5G.

“Operatører, som investerer i 5G, skal genoverveje, hvordan netværk og datacentre skal udformes, hvilket udstyr der er behov for og hvor det er nødvendigt. Elforbruget vil gå gennem taget. Elektricitet tegner sig for størstedelen af ​​omkostningerne ved datacentre om ti år,” siger Eric LeCalvez, chef for telekommunikationskunder hos Vertiv i Europa.

En stor forskel mellem 5G og 4G, forklarer Eric LeCalvez, gælder, hvor der er udstyr, der har brug for elforsyning. I 4G scenariet er det meste af udstyret koncentreret på datacentre. Med 5G bliver udstyret mere dispergeret, med alle de udfordringer, der følger med hvad angår elforsyning og afkøling. Meget mere behandling vil finde sted i kanten af ​​netværket, derfor det populære udtryk “edge computing”.

Som følge af overgangen til 5G kan mange operatører bygge nye netværk og datacentre med nyt udstyr. Det er ofte ikke hensigtsmæssigt at forsøge at udvide eksisterende løsninger.

En forskel for operatørerne er, at de vil tilbyde mere varierede telekommunikationsløsninger, for hvilke kunderne vil betale forskellige beløb afhængigt af ydeevne og pålidelighed.

Eric LeCalvez vurderer, at omkring 25 procent af Vertivs salg er forbundet med telekommunikation. Men grænserne er flydende i form af telekommunikation, cloud platforme, colocation og slutkundernes egne datacentre. Vertivs definition af telekommunikation lyder stort set “når folk er forbundet til netværk”.

Til spørgsmålet, hvornår starter 5G revolutionen, svarer Eric LeCalvez:

“Dette sker gradvist, men vi tror, ​​at 2025 vil være en milepæl med hensyn til indvirkning på 5G. I øjeblikket er mange spillere i en fase med planlægning og arbejder med specifikationer.”

Vertivs egen rolle er derfor også blevet meget fleksibel.

“Nogle gange leverer vi komplette datacenterløsninger og er involveret i opbygningen af ​​datacentre, nogle gange er vi en ren underleverandør af udstyr. Og der er varianter imellem, for eksempel er vi partnere med virksomheder som Ericsson i projekter. Vi tilbyder modulære løsninger, så vi kan være fleksible,” slutter Eric LeCalvez.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>