Ny rapport: 5G-teknologi har ændret danskernes skærmforbrug
Hjem TEKNIK Ny rapport: 5G-teknologi har ændret danskernes skærmforbrug

Ny rapport: 5G-teknologi har ændret danskernes skærmforbrug

Af Redaktionen

Adgang til 5G giver ikke bare lynhurtigt data, det ændrer måden, vi bruger vores smartphone på.

Danskere med 5G bruger næsten halvdelen (44 pct.) af deres streaming på nye videoformater som AR og 360-graders video, mens det kun er 28 pct. hos 4G-brugere.

Samtidig er der en advarsel til industrien, for hvis danskerne oplever dårlig dækning mere end to forskellige steder, tredobler risikoen for, at de skifter teleudbyder. Det viser en ny undersøgelse fra Ericsson.

Med udrulningen af et nationalt 5G-netværk er danskernes brug af data-tunge applikationer på smartphones markant øget. 44 pct. af 5G-brugeres streaming sker med nye videoformater som AR og 360-graders video, mens det kun optager 28 pct. af 4G-brugernes streaming. Det viser tal fra Ericssons Consumer Labs rapport, der har undersøgt danske forbrugeres digitale vaner.

“Adgangen til det hurtigere 5G-netværk påvirker ikke kun kvaliteten af de oplevelser og tjenester, danskerne får via deres smartphones, men det har også affødt et større brug af nye videoformater som 360-graders video og AR. Det peger på 5G’s store potentiale, idet de nye formater ikke kun bruges til underholdning, men også kan udnyttes på tværs af alt fra sundhedspleje til undervisning,” siger Niclas Backlund, landechef for Ericsson i Danmark.

4G-brugere anvender 17 pct. af deres videostreaming på AR, mens 5G-brugere til sammenligning anvender 21 pct. af deres streaming på AR. Hos 4G-brugerne fylder udvidede videoformater kun 11 pct. af deres videostreaming, men hos 5G-brugerne fylder det mere end dobbelt så meget, nemlig 23 pct., og dermed optager det næsten en fjerdedel af deres streamingtid.

 To fejl og teleudbyderen er ude

Ny rapport: 5G-teknologi har ændret danskernes skærmforbrugEricssons undersøgelse viser, at danskernes loyalitet til deres teleudbyder hænger i relativt tynd tråd. Stabil adgang til 5G netværk på tværs af lokationer vægter tungt hos danskerne, og oplever de dårlig dækning, får det konsekvenser for teleudbyderen. Slår dækningen fejl to gange, tredobles risikoen for, at danskerne vil kassere deres teleudbyder til fordel for en ny. Og det er ikke overraskende, når man kigger på, hvad der betyder noget for danskernes valg af teleudbyder. Her svarer næsten halvdelen (43 pct.), at netværkets kvalitet har vægtet tungest, når de før har skiftet teleudbyder. Vil man som teleudbyder fastholde sine kunder, skal man altså garantere, at de uanset geografisk lokation kan udnytte 5G-netværkets potentiale til fulde.

 Nye formater – men næsten samme skærmtid

I gennemsnit anvender 5G-brugere 25 minutter mere dagligt på datatunge tjenester end 4G-brugere, imens 5G-brugernes samlede skærmforbrug kun er steget med 4,28 minutter dagligt. Det viser, at danskere med adgang til 5G-netværk har erstattet dele af deres skærmtid med nye applikationer, der kræver højhastighedsnetværk.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Ericsson, der bygger på spørgeskema, som 1.220 danskere har svaret på mellem maj og juni 2023. Af de 1.220 danskere er 600 aktive 5G-brugere. Undersøgelsen repræsenterer 3 mio. danske forbrugere, hvoraf 2 mio. af dem er 5G-brugere. De deltagende lande er Danmark, Tyskland, Frankrig, Spanien, Portugal, Sverige, Storbritannien, Italien og Irland.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>