Næste generations robotplæneklipper: STIHL lancerer den nye iMOW
Hjem NYE PRODUKTER Næste generations robotplæneklipper: STIHL lancerer den nye iMOW

Næste generations robotplæneklipper: STIHL lancerer den nye iMOW

Af Redaktionen

STIHL lancerer næste generation af robotplæneklipperen iMOW.

Med de smarte funktioner og et gennemtænkt design er der fokus på ydeevne, brugervenlighed og fleksibilitet.

Stemmefunktion, understøttelse af talestyring, LED-lys og mulighed for klipning af op til 60 procent skråning er nogle af maskinens særlige egenskaber.

Den nye iMOW lanceres i foråret 2023 i to modeller: iMOW og iMOW EVO. Begge modeller fås i tre forskellige varianter, som er tilpasset græsplænens størrelse: 1.500 kvm, 3.000 kvm og 5.000 kvm. Alle maskiner i den nye generation er udstyret med et effektivt opladnings- og klippesystem samt elektrisk indstilling af klippehøjde. Modellerne tilpasser deres bevægelsesmønster og hastighed ud fra omgivelserne, f.eks. skråning, eventuelle afgrænsninger, smalle passager og græssets højde.

Et vigtigt aspekt ved en robotplæneklipper er aktivtiden – dvs. den tid robotplæneklipperen skal bruge til at klippe et bestemt område inklusiv opladningspauser. Takket være den store klippebredde og det kraftfulde batteri bliver aktivtiden mærkbart kortere med den nye iMOW.

– Vores nye generation iMOW har en smart opladningsstyring. Det giver en hurtig og effektiv opladning under aktive klippetider samt skånsom og langsom opladning uden for disse tider. I sidste ende betyder det, at græsplænen først og fremmest tilhører haveejeren og ikke robotplæneklipperen, siger Johan Broström, Trainer hos STIHL Norden.

Klipper stejle stigninger
Alle robotplæneklippere kan klippe græs i kuperede haver med op til 40 procent skråning. Det særlige ved iMOW EVO er, at de kan klare græsplæner med skråninger på op til 45 procent, og med et opgraderingskit som ekstra tilbehør kan iMOW EVO klippe skråninger på op til hele 60 procent.

– En robotplæneklipper skal også kunne klippe skrånende græsplæner. Et aspekt, der ofte bruges som argument for investering i en robotplæneklipper, er den sparede tid. En robotplæneklipper, som desuden kan bruges i ujævne omgivelser, så man undgår afbrydelser, sikrer selv brugere med kuperede haver tid til overs til andre ting, siger Johan Broström.

Næste generations robotplæneklipper: STIHL lancerer den nye iMOW

De nye iMOW og iMOW EVO er udviklet med fokus på ydeevne, design og brugervenlighed.

Fuld kontrol med smarte hjælpemidler
Brugeren får information om plæneklipperens aktuelle status via stemmefunktionen. EVO-modellerne er desuden udstyret med et LED-display ovenpå, hvor animationer viser, hvordan arbejdet i haven skrider frem.

– Funktionerne på den nye iMOW er på et helt nyt niveau, ligesom designet. Fokus har været på at udvikle et produkt udstyret med teknik, som hjælper og understøtter brugeren, samtidig med at det er en fryd for øjet set ud fra et designperspektiv, siger Mats Gustafsson, produktchef for STIHL Norden.

Brugeren kan intuitivt styre sin iMOW – både direkte på robotplæneklipperen og via den nyudviklede MY iMOW app. Via appen kan man nemt indstille f.eks. ugentlig klippeplan og klippehøjde. Med skræddersyet zonestyring kan man bruge en bestemt del af græsplænen, mens en anden klippes. Zonerne opdeles med afgrænsnings- og guidekabler, og klipningen af zonerne styres via MY iMOW appen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>