VISA og Billwerk+ lancerer digital korttokenisering: Opdaterer automatisk betalingskort og mindsker antallet af afviste betalinger
Hjem FINANSIEL VISA og Billwerk+ lancerer en ny teknologi til digitale og gentagne kortbetalinger

VISA og Billwerk+ lancerer en ny teknologi til digitale og gentagne kortbetalinger

Af Redaktionen

VISA og betalings- og abonnementsstyringsselskabet Billwerk+ lancerer en ny teknologi til digitale og gentagne kortbetalinger, som konverterer kortholdernes betalingskort til ’tokens’ – en virtuel erstatning af betalingskortet, der skal gøre kortbetalinger mere pålidelige og sikre.

Abonnementsøkonomien er i vækst, og ifølge analyse- og konsulentvirksomheden Gartner vil 75 pct. af alle virksomheder, der sælger direkte til forbrugere (B2C), tilbyde abonnementstjenester i 2023.

Alene i Norden er abonnementsøkonomien vokset med 50 pct. i 2022, viser en markedsanalyse fra betalings- og abonnementsvirksomheden Billwerk+, der blandt andet har kunder som Rejsekort, Brobizz, Danske Spil, DSB, Matas, Øresundsbroen og Coolshop.

Men mange virksomheder, som tilbyder abonnementsmodeller og er afhængige af gentagne kortopkrævninger, mister i dag indtjening, når kundernes automatiske kortbetalinger bliver afvist. Faktisk skyldes cirka en tredjedel af de afviste betalinger, at kortet er udløbet og blevet erstattet af et nyt, viser tal fra Billwerk+, som i Q1 2023 havde 26 mio. korttransaktioner i Danmark. Men med lanceringen af korttokenisering bliver netop den udfordring snart en saga blot.

Automatisk kortopdatering reducerer afviste betalinger

VISA og Billwerk+ lancerer digital korttokenisering: Opdaterer automatisk betalingskort og mindsker antallet af afviste betalinger

Robert Stenholt

Token-løsningen omdanner kundens kortoplysninger til en uafhængig digital token, som automatisk opdaterer kortholderens betalingsoplysninger, når et betalingskort udløber eller udskiftes. Det betyder, at langt flere gentagne kortbetalinger fremover vil blive gennemført og dermed reducere virksomheders indtjeningstab fra afviste betalingskort. Samtidig skal forbrugerne ikke længere opdatere deres kortoplysninger manuelt hos samtlige tjenester, hvor de har gentagne kortbetalinger, fx streamingtjenester, måltidskasser, rejsetjenester og mobilabonnementer.

  • ”Korttokenisering reducerer virksomheders tab fra afviste kort markant, da gentagne kortbetalinger altid vil gå igennem, selv hvis betalingskortet er udløbet. Teknologien kommer til at blive en gamechanger for det stigende antal virksomheder, der driver abonnementsbaserede forretningsmodeller og er afhængige af gentagne kortopkrævninger,” siger Robert Stenholt, kundechef i Billwerk+.

Nedbringer risikoen for kortsvindel

Den digitale token, som er en unik reference for hver virksomhed eller webshop til det registrerede kort, skjuler desuden de følsomme kortoplysninger, hvilket mindsker risikoen for kortsvindel. VISA estimerer, at teknologien i gennemsnit vil nedbringe kortsvindel i Europa med 28 pct.

Billwerk+ er det første danske betalings- og abonnementsstyringsselskab, der lancerer den nye token-løsning, VISA Token Service, fra VISA. Billwerk+ forventer, at alle selskabets danske kunder kommer til at implementere token-løsningen inden for de næste 6-12 måneder, mens VISA gør det obligatorisk for alle kortindløsere i Europa at understøtte token-teknologien fra 1. oktober 2023.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>