Talent Garden køber majoriteten i Hyper Island og sikrer dansk vækst
Hjem sikkerhed Talent Garden køber majoriteten i svenske Hyper Island og sikrer dansk vækst

Talent Garden køber majoriteten i svenske Hyper Island og sikrer dansk vækst

Af Redaktionen

Talent Garden, en af Europas største udbydere af undervisning inden for innovation og digitale teknologier, køber svenske Hyper Island, der i mere end 25 år har været en nøglespiller for den digitale transformation og uddannelse af svenske virksomheder og studerende.

Opkøbet af Hyper Island vil styrke den danske afdeling af Talent Garden, som både forventer at etablere en ny entrepreneurship-uddannelse til næste år og tredoble antallet af studerende i 2023.

Med opkøbet af Hyper Island kan Talent Garden udvikle en endnu bredere palet af uddannelser og kurser inden for digitale teknologier, der også kommer til at understøtte udvikling og vækst i Danmark.

Hyper Island har i mere end 25 år sikret svenske virksomheder og studerende uundværlig viden, ligesom man blandt andet har haft innovationssamarbejder med for eksempel Volvo og har alumner hos internationale virksomheder som Spotify.

Talent Garden kom til Danmark i 2018 gennem en joint venture med iværksætterkollektivet Rainmaking og har til huse på Holmen i København. Her er Talent Garden centrum for techcommunitiet med tilbud om campusser og programmer for innovation og opkvalificering, ligesom Talent Garden er et knudepunkt for digitale startups og innovationsudvikling for større virksomheder.

Talent Garden ser frem til en høj vækst i 2022, hvor man blandt andet vil kunne tilbyde en entrepreneurship-uddannelse, der skal hjælpe flere med at starte deres egne virksomheder. Her vil opkøbet af Hyper Island sætte mere skub til den proces.

“Vi er utroligt stolte over, at vi næste år kan lancere undervisning inden for entrepreneurship, der skal sætte endnu mere skub på innovationen i Danmark. Her tror vi, at Talent Garden kan blive et fyrtårn for større virksomheders digitale innovation, såvel som et kraftcenter for mange nye startups,” siger Rasa Strumskyte, co-founder hos Talent Garden, og tilføjer:

“Vi kommer i det hele taget til at vokse meget i Danmark. For eksempel regner vi med at kunne tilbyde digital opkvalificering til endnu flere professionelle, så vi har mere end 500 studerende hos os i 2022 og kan fordoble antallet til mere end 1.000 i 2023.”

Talent Garden køber majoriteten i Hyper Island og sikrer dansk vækst

I år underviste den danske afdeling af Talent Garden 320 studerende ud af 2.700 modtagne ansøgninger.

Hos Talent Garden oplever man, at 98% af de studerende finder job hos startups eller større virksomheder på tværs af Europa. I Danmark tilbyder man i øjeblikket også i samarbejde med KEA opkvalificerende kurser til ledige inden for project management, grafisk design og digital marketing, og der er rift om pladserne.

“Vi ser en kæmpe efterspørgsel efter IT-kompetencer på det danske arbejdsmarked. For eksempel har IDA meldt ud, at der vil mangle 22.000 IT-professionelle i 2030. Her er den eneste rigtige løsning at opkvalificere den eksisterende arbejdsstyrke, så vi kan sikre Danmarks fortsatte vækst,” siger Anna Cappi, head of learning i Danmark.

“Hos os er der især stor efterspørgsel hos de unge, der synes, at vores startup-miljø er utroligt spændende. Det er især fordi, vi kan tilbyde engelsksproget undervisning med internationale digitale eksperter, der selv har prøvet kræfter med at bygge en virksomhed op fra bunden,” fortæller hun.

Talent Garden blev grundlagt i 2011 i Italien af Davide Dattoli og har siden vokset sig større år for år med en forventet omsætning på 370 millioner kroner i 2022, ligesom mere end 20.000 studerende og professionelle hvert år undervises hos Talent Garden. Med opkøbet af Hyper Island er Talent Garden nu til stede i 12 lande med 20 campusser på tværs af Europa og dermed er Norden med 40% af omsætningen det største marked, og kan tilbyde et endnu større udvalg af undervisning, træning og opkvalificering af ledige, virksomheder og professionelle.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>