Comwell fordobler antallet af ladepunkter til elbiler
Hjem ELBIL Comwell fordobler antallet af opladning til elbiler

Comwell fordobler antallet af opladning til elbiler

Af Redaktionen

Salget af hybrid- og elbiler får efterspørgslen på ladepunkter til at stige markant.

Det får Comwell til at udvide deres kapacitet for opladning af elbiler.

I samarbejde med Clever etableres der i øjeblikket nye ladepunkter på alle hotelkædens 15 hoteller over hele landet, så der i fremtiden er 71 i alt, hvilket er en fordobling.

Flere og flere danskere vælger at bidrage til den grønne omstilling ved at købe en opladelig bil, og senest i december slog danskerne ny rekord, da over halvdelen af alle nye biler var opladelige. Det øger efterspørgslen på opladningsmuligheder af biler rundt om i landet.

I Comwell begyndte man etableringen af ladestandere for otte år siden og har de seneste år haft i alt 36 ladepunkter fordelt over hele landet. Her mærker man tydelig et stigende behov for at lade elbilen op på farten:

Comwell fordobler antallet af ladepunkter til elbiler

”I Comwell har vi arbejdet målrettet med den grønne omstilling i mange år, og det er en del af vores forretningsstrategi. Vi har siden 2014 tilbudt vores gæster muligheden for at oplade deres elbil, og vi glæder os derfor over, at vi i samarbejde med Clever nu forøger antallet af ladestandere. Det er et vigtigt serviceparameter for vores gæster og os, at de kan komme nemt til og fra vores hoteller. Vores gæster vil, ligesom os, den grønne omstilling. Så for mig at se er det ganske naturligt, at vi imødekommer et stigende grønt behov som dette,” siger kommerciel direktør i Comwell, Michael Hansen.

Bedre geografisk dækning

Hos Clever er man glad for samarbejdet og initiativet til etableringen af yderligere 35 ladepunkter i hele landet. Hvis danskerne skal tage elbilen til sig, så er det nemlig vigtigt, at man kan lade på farten, uanset hvor i landet man befinder sig, fortæller Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller:

”Med 71 ladepunkter ved 15 hoteller øger Comwell kampen for den grønne omstilling og for bedre forhold til hotelgæster med elbil. Markedet for elbiler er i en rivende udvikling, og flere og flere virksomheder har stort fokus på at bidrage til den grønne omstilling ved at gøre det nemt at vælge elbilen til. Erhvervslivets bidrag til den offentlige ladeinfrastruktur er afgørende, når vi skal sikre ladepunkter de steder, hvor elbilisterne er. Derfor er det vigtigt, at vi gør det stadig nemmere for virksomhederne med aftaler som denne.”

Clever har lige hævet deres ambition for antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter fra 10.000 til 20.000 inden udgangen af 2025. På nuværende tidspunkt er der cirka 5.000 offentlige ladepunkter i hele Danmark.

Comwell driver 15 hoteller i Danmark fordelt over hele landet, og etableringen af de nye ladepunkter er iværksat og forventes endelig færdig i løbet marts 2022. Foreløbig er ladestanderne på Comwells hoteller forbeholdt gæster. Gæster kan betale for opladningen gennem Clevers app som en del af deres abonnement hos Clever eller ved ad hoc-betaling.

Alle Comwells hoteller har Green Key-mærket, der er turismens internationale miljømærke. Det gives til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet. De seneste seks år har hotelkæden reduceret el, vand og varmeforbrug med mere end 20%. For fremtiden har Comwell et mål om at reducere med yderligere 2% om året.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>