Elektronikkæde laver underskud på trods af rekordomsætning
Hjem ENERGI Elektronikkæde laver underskud på trods af rekordomsætning

Elektronikkæde laver underskud på trods af rekordomsætning

Af Redaktionen

Stigende priser fra producenterne, stigende fragtomkostninger og en mere generel forbrugertilbageholdenhed giver røde tal i 2022-regnskabet hos Euronics Danmark A/S, der er det administrative selskab bag detailkæderne EL-Salg, Lyspunkt, PhotoCare og Lysmesteren.

Euronics Danmark kommer ud af 2022 med et underskud på 1,9 mio. kr. mod et overskud på 4,6 mio. kr. året før.

Underskuddet sker, selvom Euronics Danmarks nettoomsætning rammer rekordhøje 712 mio. kr., hvilket er en fremgang på 9,5 procent i forhold til året før. Det er tredje år i træk, at selskabet sætter omsætningsrekord. Nettoomsætningen er dog ikke direkte et udtryk for, hvor travlt der har været i den enkelte butik. Den 1. januar 2022 blev Lysmesteren-kæden nemlig en del af Euronics Danmark, hvilket har bidraget mærkbart til omsætningsfremgangen i detailhandelshuset.

– Efter coronapandemien, hvor danskernes feriebudgetter i høj grad er blev investeret i opgraderinger til hjemmet, har 2022 været en brat opvågning for mange butikker. Ruslands invasion af Ukraine, den tårnhøje inflation, de stigende energipriser og den generelle forbrugertilbageholdenhed har selvsagt påvirket salget af belysning, hvidevarer og radio/TV og er den største enkeltstående forklaring på det negative resultat, siger Henrik Overgaard Hansen, CEO i Euronics Danmark A/S.

Ny strategisk retning
Henrik Overgaard Hansen overtog direktørposten i Euronics Danmark A/S i juni 2022 og satte dermed også en ny strategisk retning for detailhandelshuset. Blandt andet har Euronics Danmark besluttet at afvikle et shop-in-shop-koncept i samarbejde med flere COOP-butikker, hvilket også bidrager negativt til bundlinjen, da man har valgt at bogføre afskrivningerne i det netop aflagte regnskab.

Elektronikkæde laver underskud på trods af rekordomsætning

Henrik Overgaard Hansen

– Vi har lagt en ny retning, hvor vi kommer til at fokusere mere målrettet på kerneforretningen og skabe de bedste betingelser for vores lokale butikker, så de kan bruge deres lokale forankring til at stå ekstra stærkt, når økonomien vender, og kunderne igen er klar til at bruge flere penge i vores branche, siger Henrik Overgaard Hansen.

Euronics-direktøren kan dog glæde sig over, at mens salget har været sløjt i en stor del af 2022, så har service-forretningen i blandt andet EL-Salg-kæden haft travlt.

– Når kunderne ikke køber nyt, bruger de flere penge på at reparere og vedligeholde det gamle, og det er blandt andet det, som har gjort, at butikkerne holder skindet på næsen i en tid, hvor detailhandlen har haft det svært, siger han.

2023 bliver også svært
Henrik Overgaard Hansen forudser dog, at forbrugerne også vil være tilbageholdende i 2023, men han mener, at Euronics Danmark står stærkt rustet til konkurrencen.

– Vores samarbejder med Euronics International og ELON Group har været med til at sikre et stabilt og bredt sortiment til vores aktionærer i en tid, hvor leverandører har hævet priserne og skubbet leveringsdatoer. Samtidig kan vi også glæde os over en betydelig aktiegevinst fra vores ejerskab i ELON Group i forbindelse med, at de blev noteret på den svenske børs, siger Henrik Overgaard Hansen og fortsætter:

– Men vi har en opgave med kontinuerligt at positionere vores kædekoncepter samt fastholde et passende markedstryk og tillige sikre, at vores priser fortsat er konkurrencedygtige. Og så skal vi blive ved med at udvikle koncepter som f.eks. vores finansieringskoncept ”med det hele”, som vi har kørt massiv markedsføring på det seneste år. Det har bl.a. resulteret i, at finansiering hos os er vækstet med 60 procent, og at kunderne generelt er mere åbne overfor finansiering, siger Henrik Overgaard Hansen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>