Disse 150 digitale løsninger bør være på din radar i 2023
Hjem TEKNIK Disse 150 digitale løsninger bør være på din radar i 2023

Disse 150 digitale løsninger bør være på din radar i 2023

Af Redaktionen

Devoteam har sat alle sejl til og bedt knap 100 af husets digitale eksperter vurdere, hvilke 150 navngivne digitale løsninger, der bør være på enhver leders radar i 2023.

Både private virksomheder og offentlige organisationer ved, at mange af de udfordringer, de står overfor i de kommende år, kun kan løses med digitale teknologier.

Men den hastige innovation og et massivt udbud af nye spændende digitale løsninger gør det til en næsten umulig opgave at holde sig ajour.

Derfor har Devoteam bedt 96 af sine teknologieksperter udvælge og vurdere de mest lovende teknologier, der kan hjælpe organisationer med at løse de seks største forretningsmæssige udfordringer i 2023. Devoteams eksperter har samtidigt vurderet, hvilke teknologier, der bør undersøges nærmere, samt hvilke, der endnu ikke er modne nok. Af de hundredevis af teknologier, som ekspertene har undersøgt, er de 150 vigtigste teknologier for 2023 præsenteret og rangeret i Tech Radar 2023-guiden.

”TechRadar er resultatet af en ekspertudvælgelse af teknologier, der støtter de strategiske opgaver, en organisation skal have fokus på, hvis de ønsker at være en førende digital virksomhed. Teknologierne er rangeret efter modenhed og effektivitet, og derfor er TechRader et uvurderligt værktøj til ledere, der har brug for at vælge blandt de mest banebrydende innovationer inden for cloud, data, applikationsudvikling, cybersikkerhed mm.,” siger Marianne Woldbye Tholin, der er Country Manager for Danmark samt Group VP Managed Services hos Devoteam.

I forhold til forrige års TechRader er næsten halvdelen af teknologierne udskiftet, hvilket blot viser, hvor hurtigt den digitale udvikling foregår. Teknologierne er fordelt på de seks områder, som Devoteam mener, er de allervigtigste for enhver organisation, der vil have førertrøjen på i cloud-æraen:

 Teknologier, der indfrier behovet for fejlfri eksekvering

I det økonomiske klima, vi befinder os i pt., er der behov for at evaluere de digitale investeringer, der allerede er gjort, for at se om de har ført organisationen tættere på den fejlfrie eksekvering, der er så nødvendig. Specielt fire tendenser spiller ind her: Samarbejde skal styrkes og optimeres, så en organisation kan dele ressourcer og kompetencer. Større agilitet kan opnås med en modular API-baseret it-arkitektur, mens andre teknologier kan bruges til at bygge robuste og modstandskraftige applikationer. Større fokus på kunderne kræver teknologi, der kan imødegå kundernes forventninger og behov. Blandt de anbefalede teknologier er bl.a. GitHub, Apigee, Cypress og Storybook, mens Kotlin er sat på ’hold’.

 Datadrevet intelligens kræver, at organisationerne kan foretage et markant kulturskifte

Disse 150 digitale løsninger bør være på din radar i 2023Data kan først udnyttes, når en organisation kan leve op til lovgivningen og kundernes behov for databeskyttelse. I mange af de teknologier, der er med i TechRadar 2023, såsom Dataiku, Informatica Data Platform og Monte Carlo Data, har producenterne forstået, at for at få værdi ud af data, er det nødvendigt først at behandle dem som et værdifuldt aktiv. Der er et stort behov for at kunne udnytte disse værdifulde data, og mange løsninger fokuserer på dataintegration og klargøring af data (DataOps, MLOps, m.fl.), industrialisering af data og automatisering via kunstig intelligens (f.eks. Vertex AI og Azure Synapse Analytics).

Distribueret cloud: Cloud-modenhed og Edge-computing

Der er generelt et ønske om at gøre det lettere at implementere cloud-teknologier og bruge dem til at løse store aktuelle udfordringer. Selvom teknologierne er komplekse, er der en tendens til, at de supplerer hinanden, hvilket gør det lettere at tage dem i brug (Knative, Kasten K 10, KuboScore). Cloudens modenhed skyldes hovedsagelig, at Kubernetes er så moden en teknologi. På trods af sin kompleksitet er den blevet en hjørnesten i alle “cloud-native” systemer, hvorfor hovedparten af de teknologier, der præsenteres i TechRadar, enten er baseret på Kubernetes eller designet til at gøre det mere håndterbart. Men netop som skyen bliver moden, er der et stigende behov for at bringe intelligens tættere på objekter for at afhjælpe netværksoverbelastning og minimere reaktionstiden. Dette fremskynder udviklingen af Edge-computing. På mange punkter er Edge-computing det stik modsatte af cloud-computing. Derfor ser vi teknologier dukke op, der søger at fusionere cloud og Edge, så de kan fungere i tæt symbiose, f.eks. EdgeX Foundry.

 Indenfor Business Automation er der et stadigt mere omfattende udvalg af supplerende værktøjer

De fleste virksomheder har repetitive og besværlige processer med ringe eller ingen merværdi for medarbejderne. Takket være digitalisering kan mange af disse processer nu automatiseres og give en organisation mere effektivitet og store besparelser. Gartner forudser, at markedet for automatiseringssoftware bliver 720 mia. dollars værd i 2023 og vidner altså om et område i stor vækst. Blandt de anbefalede teknologier er Microsoft Poer Platform, UiPath, Mulesoft RPA og Celonis.

 Tillid og cybersikkerhed – i 2023 skal vi for alvor kunne håndtere de menneskelige sårbarheder

Cyberkriminelle bliver konstant mere professionelle og øger kapaciteten af deres angreb. Samtidig er de fleste organisationer dybt afhængige af deres software og især af en sikker cloud til lagring af data, applikationer og workloads. Men selvom cloudsikkerhed fortsat stormer frem, er organisationen ikke sikret mod menneskelige fejl, som stadig er hovedårsag til de fleste sikkerhedshændelser. Teknologierne i denne guide kan være med til at løse det problem, og blandt de løsninger som Devoteam anbefaler, er Okta, SailPoint IdentityNow og Wiz.

 Digitale løsninger fremmer bæredygtighed

Det er afgørende at gå fra velmenende, men begrænsede initiativer til en koordineret bæredygtigheds-strategi med reel virkning. Kravene til indsamling og måling af data af organisationens miljøpåvirkning f.eks.  bliver fortsat højere. Vi skal alle bidrage til at gøre verden grønnere, men det kræver gode digitale værktøjer til automatisk indsamling og analyse for at forstå organisationens miljømæssige påvirkning. Blandt de løsninger som Devoteam anbefaler, er: Google Carbon Assessment og Salesforce Net Zero Cloud.

TechRadar-guiden er baseret på Devoteams’ ekspertudvælgelse af kendte teknologier. Hver teknologi er blevet vurderet efter fire modenhedsniveauer. HOLD: Fortsæt med forsigtighed. Devoteams eksperter anbefaler, at man venter og ser, hvordan teknologien udvikler sig. ASSESS: Værd at udforske for at forstå, hvordan den kan påvirke organisationen. TRIAL: Værd at afprøve på et betaprojekt for bedre at forstå, hvordan den kan implementeres i stor skala. ADOPT: Devoteams eksperter anbefaler, at denne teknologi indføres og bruger den selv i deres projekter, når det er hensigtsmæssigt.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>