Ny administrerende direktør for Rittal Scandinavien baner vejen for kundernes digitale udvikling
Hjem NYHEDER Ny administrerende direktør for Rittal Scandinavien baner vejen for kundernes digitale udvikling

Ny administrerende direktør for Rittal Scandinavien baner vejen for kundernes digitale udvikling

Af Redaktionen

Efter syv fremgangsrige år på EPLAN Software & Service AB har Fredrik Wåhlstrand, 41, overtaget roret som administrerende direktør for søsterselskabet Rittal Scandinavien.

Ny administrerende direktør for Rittal Scandinavien baner vejen for kundernes digitale udviklingDet indebærer en offensiv satsning for at kunne tilbyde kunder, virksomheder og branchen en holistisk tilgang til den digitale tidsalder.

Fredrik Wåhlstrand er civilingeniør med speciale i mekatronik fra Chalmers i Gøteborg. Han har god og bred erfaring fra førende virksomheder inden for automationsbranchen som designer, projektleder og salgschef. Siden 2012 har han arbejdet med relateret software, først som vicepræsident og siden hen som administrerende direktør for EPLAN Software & Service AB, en hurtigt voksende virksomhed, som i dag er en klar markedsleder inden for engineering software til el-tavler og automationsløsninger.

Øget dynamik

I sin nye rolle bliver Fredrik Wåhlstrand administrerende direktør for de skandinaviske selskaber for både Rittal og EPLAN i Friedhelm Loh Group med i alt 157 ansatte i Sverige, Danmark og Norge. Dette giver en øget dynamik.

– Min styrke er at definere en tydelig strategi. Kundernes udfordring er at forbedre rentabiliteten på et globalt konkurrencepræget marked, og udfordringen for Rittal er således at hjælpe kunderne med at navigere i hele værdikæden; et behov der stiger i takt med digitaliseringen, siger Fredrik Wåhlstrand, som kommer til at lede Rittal og EPLAN ind i en digital tidsalder og Industri 4.0. Når data knyttes sammen med EPLAN engineering software, Rittal skabssystemer og mekanisk bearbejdning via Rittal Automation Systems, kan kunden producere mere effektivt.

– Jeg har god teknisk forståelse for vores produkter og vores kunders udfordringer, og samtidig brænder jeg for at skabe forretning og økonomi, lyder det fra Fredrik Wåhlstrand.

Fornyet produktportefølje

Samtlige Rittal kerneprodukter er re-designet og tilpasset til Industri 4.0. Det omfatter bl.a. en ny generation af kompakte indkapslinger, standardsættende køleaggregat i det energieffektive Blue e+ sortiment og det store gulvskab VX25, som alle er indlejret i digitale processer. Det øger tilgængeligheden af data for at strømline og effektivisere projekter fra design til produktion og levering.

– Kompleksiteten på vores to forretningsområder Industri og IT er stigende. EPLAN er allerede langt fremme på den skala. Når kunden vælger software, er det i høj grad et vigtigt strategisk valg, understreger Fredrik Wåhlstrand, som ser behovet for at forstå hver kundes forretning individuelt for at finde en optimal løsning.

– Rittal udvikler sig som en Industri 4.0 virksomhed, der forbinder processer. Udviklingen er ekstremt spændende. For mange af vores kunder repræsenterer det et stort potentiale til øget konkurrenceevne, siger Fredrik Wåhlstrand.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>