Cisco-undersøgelse: Hybridarbejde skaber glæde og produktivitet, men medarbejdere savner større fokus på inkluderende arbejdskultur
Hjem LEVERANDØRCISCO Cisco-undersøgelse viser: Hybridarbejde skaber glæde og produktivitet, men medarbejdere savner større fokus på inkluderende arbejdskultur

Cisco-undersøgelse viser: Hybridarbejde skaber glæde og produktivitet, men medarbejdere savner større fokus på inkluderende arbejdskultur

Af Redaktionen

De seneste to år har muligheden for hjemmearbejde forbedret medarbejderes trivsel, worklife-balance samt produktivitet.

Det viser en ny, global Cisco-undersøgelse med over 28.000 respondenter fra 27 forskellige lande verden over.

Undersøgelsen giver indsigt i, hvordan de ansatte, der kommer fra en bred vifte af brancher og med diverse titler, har oplevet det hybride arbejdsliv under pandemien i 2020 og 2021.

82 procent af respondenterne i undersøgelsen giver udtryk for, at friheden til at arbejde hvor som helst har gjort dem gladere, mens 60 procent har oplevet øget produktivitet.

“Det er klart, at hybridarbejde er kommet for at blive og med god grund. Både medarbejdere og ledere oplever tydelige fordele på tværs af nøgleindikatorer – fra forbedret overordnet medarbejdervelfærd til bedre produktivitet og arbejdsindsats,” siger Anupam Trehan, som er seniordirektør i afdelingen for Mennesker og Kommunikation i Cisco APJC.

På trods af øget medarbejderproduktivitet og -tilfredshed, så halter det med at kombinere den fleksible arbejdsplads med en inkluderende arbejdskultur, viser undersøgelsen.

Således mener kun en ud af fire medarbejdere, at deres organisation er forberedt på at facilitere en arbejdsplads med frihed til fjernarbejde.

”Det er helt evident, at der skal gøres mere for fuldt ud at udnytte mulighederne for en hybrid arbejdsfremtid. Især i forbindelse med at opbygge en inklusiv arbejdskultur, udtænke strategier for medarbejderinddragelse og implementere teknologisk infrastruktur, der skaber en nærhed og følelse af tilstedeværelse hos medarbejderne, der ikke er fysisk til stede på arbejdspladsen,” siger Anupam Trehan.

Fleksibilitet vejer tungest

Undersøgelsen giver indsigt i, hvad der er nødvendigt for, at medarbejdere og organisationer kan trives i den hybride arbejdsfremtid, og her er kodeordet fleksibilitet.

Cisco-undersøgelse: Hybridarbejde skaber glæde og produktivitet, men medarbejdere savner større fokus på inkluderende arbejdskultur

For selvom respondenterne fremhæver en lang række fordele ved at arbejde hjemmefra såsom bedre økonomi, sundere livsstil, mere tid til familien og mindre stres, så mener 71 procent, at ønskescenariet er en kombination af hjemmearbejde og dage på kontoret.

Respondenterne fremhæver engagement, tillid, inklusion samt teknologiske udfordringer med netværk og cybersikkerhed som årsager til, at fuldtid med fjernarbejde på nuværende tidspunkt ikke er at foretrække.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>