Dansk el-leverandørs feature giver Tesla-ejere automatiske besparelser
Hjem Leverandør Dansk digitale el-leverandørs feature giver Tesla-ejere automatiske besparelser

Dansk digitale el-leverandørs feature giver Tesla-ejere automatiske besparelser

Af Redaktionen

Selvom det er billigst at køre på strøm, gør de historisk høje elpriser sit indhug i budgettet hos en elbilejer.

Men med den intelligente feature Tesla Smart Charging sker besparelser på elregningen helt automatisk.

Den 100% digitale el-leverandør barry Energy har i november lanceret featuren med Tesla som det første bilmærke til integrationen ud af en række.

Ved hjemmeladning til variabel strømpris har man som elbilist en klar fordel: udover at kWh-prisen generelt er lavere, end når man lader på farten, reguleres prisen af udbud og efterspørgsel. Og netop dét udnytter barrys Smart Charging feature til elbilejerenes fordel.

Med spotpris-modellen er barry-brugere vant til at tjekke prisudviklingen i appen for at se, hvornår det er billigst at lade. Men det er ikke altid, man har mulighed for at slå ladning til i de billigste timer, som hvis de f.eks. ligger midt om natten. CMO for barry Christophe Lephilibert forklarer:

“Prisen på strøm varierer hver dag og hver time, så med Tesla Smart Charging vil vi gerne give elbilejere mulighed for at udnytte timerne med de største dyk i spotprisen helt automatisk. Og så er det også bedre for elnettet at bruge strøm, når prisen er lav, for så er efterspørgslen nemlig også lav. Så det er også et problem, vi gerne vil være med til at løse.”

barry håber på, at automatiseringen kan få flere danskere til at se fordelene ved at lade hjemme, selvom installation af en ladeboks kan koste et større engangsbeløb. For det er billigere i længden for de fleste, og så er det et stadig større problem, at få elnettets kapacitet til at tilsvare efterspørglen – og kun hjemme kan man være så fleksibel med opladningstidspunktet. CMO for barry Christophe Lephilibert udtaler:

“I barry vil vi gerne gøre det nemt og smart at være elbilist. Med Smart Charging håber vi, at flere kan se det at det er overskueligt at køre elbil, for det er vitterligt bare at connecte sin Tesla med appen og slå featuren til, så lader man automatisk, når det er billigst.”

Fra forbrugerens side kan featuren da også gøre en konkret forskel på elregningen: Er man vant til at lade sin elbil efter arbejde fra ca. kl. 17.00, viser beregninger, at man i 2020 kunne have sparet 55-59% på den rå elpris ved at slå Smart Charging over natten. De der lader fra midnat for at udnytte, at priserne ofte er lave dér, kunne have sparet 22-26% på den rå elpris ved at bruge Smart Charging

Dansk el-leverandørs feature giver Tesla-ejere automatiske besparelser

Tesla Smart Charging er inkluderet for alle barry-medlemmer uanset abonnement og forventes at udvides til flere bilmærker start 2022. Featuren lanceres sammen med barrys løsning Home+EV, som inkluderer service og refusion af elafgift på ladning af elbilen, og også tilbuddet om at købe en ladeboks med installation gennem barry.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>