Datacenterindustriundersøgelse viser betydelig vækst, i investering i edge-delen af netværket
Hjem VERTIV Vertiv undersøgelse viser betydelig vækst, i investering i edge-delen af netværket

Vertiv undersøgelse viser betydelig vækst, i investering i edge-delen af netværket

Af Redaktionen

Vertiv-undersøgelse viser, at edge-delen af den samlede databehandling vokser med 29 %

 Betydelige, branchedækkende investeringer i edge computing vil ændre profilen af datacenterets økosystem i løbet af de næste fem år, hvilket øger edge-delen af såkaldt ”total compute” med 29 % i løbet af den tid.

Størrelsen af branchens igangværende skift til edge er blandt de bemærkelsesværdige resultater fra en ny global undersøgelse af datacenterindustriens fagfolk fra Vertiv (NYSE: VRT), en global udbyder af kritisk digital infrastruktur og kontinuitetsløsninger.

Omkring en tredjedel (34 %) af de adspurgte planlægger enten, eller er midt i, betydelige edge-implementeringer. En fjerdedel har allerede implementeret nye, specialbyggede edge-sites, og 41 % driver ældre edge-sites. Al aktivitet i forhold til edge er slående, men deltagerne i undersøgelsen forventer også en stigning på 150 % i kernesites og øget aktivitet i skyen. Ifølge undersøgelsen forventes procentdelen af it-ressourcer, der er installeret i den offentlige sky, at vokse fra 19 % i øjeblikket til 25 % i 2026. Efterspørgslen efter computerressourcer skyder i vejret på tværs af nutidens netværk.

Datacenterindustriundersøgelse viser betydelig vækst, i investering i edge-delen af netværket

“De næste fem år vil omforme datacenterlandskabet, flytte flere og flere opgaver til edge-funktionen, samtidig med at virksomhedens faciliteter styrkes i kernen af moderne hybridnetværk,” udtaler Martin Olsen, global vicepræsident for edgestrategi og transformation for Vertiv. “Denne undersøgelse tydeliggør det presserende behov for computere tættere på slutbrugeren. Fremtiden for computing handler om hastighed og latency, og den eneste måde at imødekomme behovet på er at udbygge edge-funktionen af netværket.”

Undersøgelsens resultater følger udgivelsen i slutningen af sidste år Edge Archetypes 2.0: Deployment-Ready Edge Infrastructure Models. Denne rapport fremmede Vertivs forskning i edge-computing og identificerede fire edge-infrastrukturmodeller, der muliggør en mere intelligent, semi-standardiseret tilgang til edge-infrastruktur-implementering.

Undersøgelsens resultater er i overensstemmelse med præmissen for Edge Archetypes 2.0 – at massiv vækst i edge-funktionen nødvendiggør en mere standardiseret tilgang til edgearkitektur.

Undersøgelsen afslørede også den skiftende profil af den moderne edge-side. 29 % af webstederne har mellem 5 og 20 racks, og 13 % har mere end 20 racks. Flere racks betyder mere effekt, og undersøgelsesresultaterne afspejler, at: 28 % siger, at deres anlæg kræver mellem 21 og 200 kW, og 14 % rapporterer et strømbehov på over 200 kW. Dagene med enkeltracks gemt væk i rudimentære IT-skabe er forbi.

Andre væsentlige resultater fra undersøgelsen omfattede:

  • Bæredygtighed spiller en stor rolle i nye og planlagte edge-implementeringer. Mere end tre fjerdedele af webstederne (77%) bruger eller planlægger at bruge energieffektive UPS-systemer. Derudover planlægger 40 % at bruge vedvarende energi; 31 % vandeffektiv køling; 29 % dynamiske netunderstøttelsesteknologier; og 19 % køling med lav global opvarmningspotentiale (GWP).
  • Mens sikkerhed og tilgængelighed var topprioriteter for deltagerne, der implementerede edge-sites, afslørede undersøgelsen nogle aktuelle design- og driftspraksisser, der kunne reducere edge computing-sites evne til at nå disse mål, efterhånden som antallet af sites udvides..

Vertiv spurgte 156 branchefolk med indsigt i deres virksomheds edge computing-planer. De fuldstændige undersøgelsesresultater er tilgængelige i rapporten, What’s Your Edge?

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>