Polestar annoncerer de globale partnere, der skal være med til at udvikle en klimaneutral bil
Hjem NYHEDER Polestar annoncerer i dag de globale partnere, der skal være med til at udvikle en klimaneutral bil

Polestar annoncerer i dag de globale partnere, der skal være med til at udvikle en klimaneutral bil

Af Redaktionen

Polestar 0 er navnet på det ambitiøse projekt, der skal udvikle en klimaneutral bil inden 2030.

Polestar annoncerer i dag de officielle partnere, der sammen med Polestar skal køre projektet ind over målstregen, og som bl.a. tæller Hydro, SSAB, ZF og Autoliv.

Polestar annoncerer de globale partnere, der skal være med til at udvikle en klimaneutral bilI dag annoncerer det svenske elbilsmærke Polestar, hvilke partnere der skal være med i projektet Polestar 0, der undersøger muligheden for at udvikle en klimaneutral bil, og som vil fjerne alle emissioner fra forsyningskæden og fundamentalt ændre måden, som biler bliver fremstillet på.

Der er tale om den svenske stålkoncern SSAB, den norske stål-leverandør Hydro, den tyske producent af bildele ZF, lys- og elektronikspecialisten ZKW og verdens førende leverandør af bilsikkerhed Autoliv.

Det ambitiøse projekt skal samle bilbranchen i jagten på en klimaneutral bil og således være et positivt bidrag til transportsektoren, der i dag er den hurtigst voksende CO2-udledende sektor.

“Det stod klart fra starten, at dette ikke var en solo-opgave, og derfor er vi meget glade for at kunne præsentere en så stærk række af interesserede partnere, der alle er førende inden for deres område. Vi udnytter innovation og samarbejde til at håndtere klimakrisen”, siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør.

Polestar har også inviteret en række leverandører, forskere, universiteter, iværksættere, investorer og organisationer til at være med i samarbejdet. Derudover vil Polestar række ud til forskere fra hele verden gennem SDSN, verdens største akademiske netværk, der arbejder aktivt for at støtte de bæredygtige udviklingsmål og Paris-aftalen.

Hans Pehrson, leder af Polestar 0-projektet og tidligere leder af R&D hos Polestar, siger:

“Vi tror på den eksponentielle udvikling af teknologier til klimaløsninger. I dette projekt er vi nødt til at udnytte løsninger, der stadig befinder sig i innovationsfasen. Endnu mere spændende er det, at de løsninger, vi udvikler, ikke kun vil være til gavn for bilindustrien generelt, men også vil bidrage til at nedbringe kulstofemissionerne i produktionsindustrien og i samfundet generelt. Uanset hvor vi kigger hen i verden, ser vi materialer som stål, aluminium, elektronik og gummi. Tænk, når vi kan gøre disse materialer klimaneutrale at producere. Sammen kan vi gøre det, der virker umuligt, muligt.”

Polestar har underskrevet hensigtserklæringer om at samarbejde med et udvalg af strategiske partnere inden for metaller, sikkerhed, køresystemer og elektronik på hvert enkelt fokusområde i Polestars livscyklusvurderinger af sine nuværende køretøjers CO2-fodaftryk. Livscyklusvurderingerne har medvirket til at kunne udpege de komponenter og processer, der indgår i produktionen af biler, som skal nytænkes for at reducere og i sidste ende fjerne kulstofemissionerne.

Polestar er samtidig på udkig efter danske partnere, iværksættere, forskere, etc., der gerne vil være med i Polestar 0-projektet. Alle interesserede, der gerne vil deltage i projektet, kan ansøge online frem til den 23. marts 2022. Find yderligere information om ansøgningsprocessen HER.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>