Decentraliseret automatisering med Conrad
Hjem TELEKOMMUNIKATION Decentraliseret automatisering med Conrad Sourcing Platform

Decentraliseret automatisering med Conrad Sourcing Platform

Af Redaktionen

Effektivt automatiserede enheder øger fleksibiliteten og reducerer omkostningerne – find egnede produktløsninger fra førende producenter som Siemens, Mean Well og Phoenix Contact på Conrad Sourcing Platform

  • Aflastning af centralenheden

  • Sikker og hurtig kabelføring til industrielle netværk

  • Minimeret nedetid og optimerede processer takket være fjernovervågning

Design af automationssystemer er et af de vigtigste emner inden for operationel digitalisering. Der er kommet et større og større fokus på decentraliseret automatisering. Du finder de rigtige produktløsninger både nemt og hurtigt blandt det omfattende udvalg på Conrad Sourcing Platform – din indkøbsplatform til alle tekniske behov.

Mere stabile netværk og øget systemtilgængelighed
Decentraliseret automatisering med Conrad

Fordelene ved decentral automatisering er indlysende: Du får en ultrahurtig kontrol af processen, undgår lange kabelføringer og får langt mere stabile netværk.

Decentralt organiserede automationssystemer opdeler de “stive” hierarkier for at give de uafhængige enheder autoritet til at træffe uafhængige beslutninger. Systemer og maskiner, der kan fungere uafhængigt, aflaster den centrale kontrol og skaber således større sikkerhed og stabilitet i komplekse processer. Derudover er langdistancekabling og distribution i styreskabe stort set elimineret. Det medfører en reduktion af potentielle fejlkilder og dermed også i vedligeholdelses- og reparationsomkostninger.

Uadministrerede switches til grundlæggende og standardapplikationer

Ikke-administrerede – dvs. “unmanaged”-switches – repræsenterer en omkostningseffektiv, ukompliceret og sikker løsning for mindre virksomheder. Installationen fungerer på samme måde som en plug and play installationsproces. Alt afhængigt af versionen har switchene fiberoptiske interfaces og SFP-porte, hvilket giver en større fleksibilitet. Via kvalitetsfunktionalitet og multicast-filtre som PTCP opnår de en forbedret prioritering af datatrafikken i Profinet- og Ethernet/IP-netværk. Dette bidrager også til en stabilisering af netværket samt en øget systemtilgængelighed. Producenten Phoenix Contact tilbyder f.eks. varianter med de ikke-administrerede switches i 1000- og 1100-serien, der også understøtter applikationer med høj båndbredde.

Høj fleksibilitet og ekstremt bredt anvendelsesområde

Et godt eksempel på en stærk ydeevne i et kompakt design er ET 200SP-systemkomponenterne fra Siemens, som også kan fås på Conrad Sourcing Platform: Der tilbydes forskellige centralmoduler, IO- og interfacemoduler samt forskellige kommunikationsmoduler til bussystemer, motorstartere eller teknologimoduler, som alle er kendetegnet ved deres kompakte design og lette håndtering i projektplanlægning, systemintegration, montage og service.

Sikker og hurtig kabelføring til industrielle netværk

Data til anlægsautomatisering og produktionsapplikationer, der administreres i produktionsanlæg, transporteres via Ethernet-baserede industrielle netværk. Ydeevnen af disse netværk er kun så god, som kabelteknologien tillader det, og der stilles særligt høje krav til installationen af kabler i industrimiljøet. Siemens tilbyder et system, der opfylder alle disse krav: Med FastConnect blev der udviklet et gennemtænkt og hurtigt installationssystem til en fejlfri montering på stedet.

Strømforsyning til automatisering

Strømforsyningens ledningsteknologi skal også opfylde særlige krav. En høj andel af funktionsfejl og nedetid skyldes overspændinger. Det er ikke kun lynnedslag, defekt elektrisk udstyr i installationen, frakobling af induktive belastninger eller indkobling af store kapacitive belastninger, der forårsager forbigående overspændinger. Det stigende niveau af automatisering i sig selv bringer også flere problemer med sig, da potentielle forstyrrelser såsom drev, motorer og meget følsomme styringer i stigende grad bliver brugt i komplekse elektriske installationer. Strømforsyningerne fra f.eks. Mean Well er ofte certificeret efter sikkerhedsstandarden IEC/EN62368-1 og designet til overspændingskategori II (OVC II). Eftersom efterspørgslen efter OVC III-produkter er stigende, har Mean Well allerede certificeret et stort udvalg af OVC III-strømforsyninger, såsom de indbyggede LRS-strømforsyninger eller DIN-skinnestrømforsyningerne i HDR-serien, i henhold til IEC/EN61558- 1.

Fjernovervågning via mobilnetværket

For at minimere nedetider og optimere processer kan maskiner og systemer overvåges via mobilnetværket. Fordelen ved decentral automatisering er også tydelig her: Både digitale og analoge sensorer kan fjernovervåges uden brug af det centrale styresystem. Uoverensstemmelser i processen indberettes med det samme via SMS, e-mail eller GPRS og kan afhjælpes, fordi relæer kan fjernskiftes via eksempelvis SMS eller webbrowser. Konfigurationer kan også foretages direkte på notebook’en via USB-interfacet.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>