tado°, der er førende indenfor intelligent styring af klima i hjemmet, lancerer i dag en ny app, der giver brugerne bedre indsigt i den luftkvalitet, de omgiver sig med i hjemmet.
tado°-brugere vil nu være i stand til at spore, hvilke slags forurenende stoffer og pollen, der befinder sig i den luft, de indånder, og få brugbare råd om, hvornår de skal lufte ud i hjemmet eller holde vinduerne lukkede.
Forurening og luftkvalitet i og uden for hjemmet giver globalt set anledning til bekymring, efterhånden som det bliver mere alment kendt, hvilken effekt dårlig luft har på vores sundhed. Over 90 procent af verdens befolkning lever med giftig luft, hvilket har ført til, at Verdenssundhedsorganisationen WHO nu har erklæret situationen for en global ‘nødsituation for folkesundheden’.
Levering af her-og-nu-data, såvel som data om fremtidige forudsigelser og indsigt i luftkvaliteten kan hjælpe folk med at reducere den dårlige luft, de indånder. tado°-brugere vil kunne se et Air Quality Index (AQI) for luftkvaliteten uden for deres hjem og kan indrette sig efter disse oplysninger.
Vil du gerne vide, hvad der er i den luft, du indånder?
Ikke noget problem! tado° giver dig indblik i de mest markante forurenende stoffer, der findes i dit nærmiljø. Derudover leverer tado° pollenprognoser på græs og træer, der kan hjælpe husets beboere med at indrette deres dag derefter.
”Vores brugere er, ligesom den brede befolkning, bekymret over, hvilken luftkvalitet de indånder,” forklarer tado° medstifter og CPO Christian Deilmann. ”Vores Smart Thermostats, apps og software har til formål at levere det perfekte klima i hjemmet – behageligt, energieffektivt og selvfølgelig sundt.”
De nye funktioner føjes til de eksisterende tado° Air Comfort Skill, der samler udendørs- og indendørs data vedrørende luftkvaliteten, uden man behøver at købe ny hardware. Brugere kan se luftfugtighedsniveauet fra rum til rum og modtage tip og tricks til, hvordan man forbedrer sit indendørs klima. tado° integrerer et væld af data og gør dem visuelt overskuelige, så det bliver langt lettere at forstå kvaliteten af luften i hjemmet og efterfølgende handle på denne viden.