Økonomiafdelingerne kæmper med at udregne økonomiske prognoser og lader mavefornemmelsen råde, viser ny undersøgelse fra TCS
Hjem AI Økonomiafdelingerne kæmper med at udregne økonomiske prognoser og lader mavefornemmelsen råde, viser ny undersøgelse fra Tata Consultancy Services

Økonomiafdelingerne kæmper med at udregne økonomiske prognoser og lader mavefornemmelsen råde, viser ny undersøgelse fra Tata Consultancy Services

Af Redaktionen

Den årlige globale økonomiundersøgelse fra Tata Consultancy Services, TCS 2021 Global Financial Leadership Study: The Next Era in FP&A, sætter verdens førende økonomiansvarlige under lup, med fokus på økonomiplanlægning & analyse, styrker og svagheder, prioriteter for investeringer og forbedringer samt egenskaber fra de toppræsterende afdelinger.

 Tata Consultancy Services (TCS), der er en af verdens største IT-konsulenthuse, har i dag udgivet undersøgelsen, TCS 2021 Global Financial Leadership Study: The Next Era in FP&A, baseret på en spørgeundersøgelse af 750 internationale økonomiansvarlige ledere. Ifølge den nye TCS-undersøgelse, indrømmer hele 43% af de adspurgte, at de handler mere ud fra deres mavefornemmelse end data, og at de oplever at begå markante fejl, når de sætter prognoser for fremtidige regnskaber.

Samtidig fortæller kun 54 % procent, at deres økonomiafdeling har tilstrækkelige ressourcer sat af til risikovurdering.

De førende CFO-trendsættere investerer i AI- og maskinlæringsteknologi

Økonomiafdelingerne kæmper med at udregne økonomiske prognoser og lader mavefornemmelsen råde, viser ny undersøgelse fra TCSDog er der en lille gruppe økonomiansvarlige, der går forrest i udviklingen af teknologibårne økonomisystemer. TCS’ undersøgelse kalder dem økonomiske ‘trendsættere’, og de udgør kun 6 % af de samlede respondenter med helt særlige karakteristika: de har mere modne digitale færdigheder, de arbejder mere agilt og udnytter i højere grad kunstig intelligens og maskinlæring i deres finansielle afdelinger. Trendsætterne investerer også mere i økonomisk planlægning og analyseredskaber for at fremtidssikre deres respektive organisationer, før den næste store uforudsete forandring eller krise.

TCS undersøgelsen peger på, at trendsætterne præsterer bedst inden for områderne: fleksibilitet, effektivitet og investeringer, mens de øvrige økonomiledere kaldes ”følgerne” i undersøgelsen, da de handler mindre proaktivt og i højere grad følger med strømmen.

  • 9 ud af 10 finansielle trendsættere (91 %) siger, at de hurtigt kan rykke rundt på deres ressourcer, når virksomhedens behov ændrer sig. Færre end halvdelen (48 %) af ”følgerne” siger det samme.
  • 78 % af trendsætterne mener, at de kan udvikle budgetter effektivt, sammenlignet med kun 43 % af ”følgerne”.
  • 83 % af trendsætterne siger, at de planlægger at øge investeringerne i kunstig intelligens og maskinlæringssystemer i løbet af det næste år, sammenlignet med kun 55 % af ”følgerne”.
  • 69 % af alle respondenter siger, at de planlægger at øge deres investeringer i cloud-baserede systemer i løbet af de næste 12 måneder, mens 63 % siger, at de allerede har øget investeringerne i cloud-baserede systemer i løbet af det seneste år.
  • 67 % planlægger at øge investeringerne i data og analyse i løbet af det næste år, mens 61 % siger, at de allerede har øget investeringerne for data og analyse inden for de seneste 12 måneder.

CFO’erne vil investere mere i IT i 2022

På trods af forskellen på de økonomiansvarliges strategier, driver behovet for økonomisk planlægning og prognoser organisationer over hele verden til at øge deres investeringer i relevant teknologi:

Vikram Sharma, der er landechef for TCS Danmark siger om undersøgelsen og de danske økonomiansvarlige:

“I dag, mere end nogensinde, har de danske økonomiansvarlige mange forskellige funktioner. De har både ansvaret for at håndtere kriser og skabe vækst. Hvis disse ledere får mulighed for at få mest muligt ud af deres digitale investeringer og økonomiske indsigt, vil de hjælpe deres organisationer med at blive mere agile, skalerbare og proaktive – og i sidste ende påtage sig de udfordringer og muligheder, der kommer deres vej. På trods af at Danmark er langt i processen om at drive økonomi ud fra et datadrevet udgangspunkt, er der plads til forbedring i langt de fleste sektorer.”

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>