Advarsel: Aerosol!
Hjem NYE PRODUKTER Advarsel: Aerosol!

Advarsel: Aerosol!

Af Redaktionen

Minimér risikoen for infektion i klasseværelset og på arbejdspladsen:

Conrad Elektronik understøtter og informerer om alle aspekter inden for indkøb af mobile luftfiltre i disse pandemitider.

Det er velkendt, at frisk luft med et højt iltindhold øger koncentrationsevnen. I disse Corona-tider er det blevet en vane at lufte godt ud, primært for at minimere risikoen for infektion. Med henblik på den forestående fjerde bølge og sommerens afslutning stiger efterspørgslen også for at holde den omgivende luft ren ved hjælp af luftfiltre. Det gælder ikke blot for skoler og daginstitutioner, men også kontorer, kantiner, venteværelser og receptioner, hvor man ønsker at beskytte sine kunder og ansatte. Som pålidelig partner af enkle, hurtige og omfattende løsninger til alle tekniske driftskrav tilbyder Conrad Sourcing Platform en bred vifte af mobile løsninger til kontrol af luftforureningen. Men hvordan fungerer luftrensere i praksis? Hvad skal du være opmærksom på, når du bruger dem? Hvad er forskellen på de luftrensende produkter? Og hvilke enheder anbefales det at anvende som indsats mod COVID-19?

Sammenligning af luftrensere
Der findes en lang række forskellige mobile luftrensere. De formår alle at rense luften for forurenende stoffer og pollen. Takket være de specialudviklede filtre formår moderne enheder endda at bortfiltrere vira, bakterier og dufte fra luften. Dog er det ikke alle modeller, der er i stand til at filtrere de virusholdige partikler. Dette kræver, at der er tale om enheder med HEPA-klasse H13 eller H14.

Inddelingen i HEPA-klasser (“High Efficiency Particulate Air”) giver et overblik over, hvor små de filtrerede partikler kan være i luften. Tommelfingerreglen er, at jo højere tallet er, desto højere er effektiviteten af det respektive filter. Luften desinficeres ved hjælp af UV-C-stråling – en proces, der dræber både bakterier og vira.

Rummet – det vigtigste kriterium
En afgørende faktor ved køb af en mobil luftrenser er det rum, der skal renses. Hvis et rum er for stort, er selv den dyreste enhed ikke til nogen nytte. I dette tilfælde skal man købe flere enheder for at opnå en effektiv luftrensning. Placeringen i rummet er også afgørende for, om filteret fungerer effektivt. Man skal være opmærksom på ikke at forveksle rumarealet (angivet i m²) med den maksimale renseydelse (angivet i m³/t). Dette tal angiver, hvor meget luft der kan renses inden for en time. Vigtigt: Mobile luftrensere leverer ikke frisk luft og kan derfor ikke erstatte den absolut nødvendige, regelmæssige udluftning af lukkede rum i pandemitider. Luftrensere, der kan filtrere og destruere vira fra den luft, vi indånder, er en effektiv tilføjelse til forebyggelse.

Vær opmærksom på støjniveauet
Advarsel: Aerosol!Luftrenserens støjniveau spiller en afgørende rolle, og særligt i de rum, hvor medarbejdernes eller de studerendes koncentrationskrav er meget høje. Her er forskellene enorme. Derfor er det absolut umagen værd at sammenligne produkterne. Hvis man har truffet en velbegrundet købsbeslutning på baggrund af disse kriterier, kan tekniske funktioner såsom automatisk frakobling, et letlæseligt display med information om nødvendige filterskift, et farvedisplay til luftkvaliteten eller justerbare automatiske tilstande også tages med i overvejelserne.

Forskel mellem luftrenser og luftfugter
Luftfugter leder luften i rummet igennem en indbygget vandtank, tilfører luften fugt og bortfiltrerer partikler i denne proces. Eftersom luftfugteren har fokus på at øge fugtniveauet og filtrere partiklerne naturligt gennem vandet, er det kun muligt at filtrere større partikler såsom pollen og husstøv. Enhederne er derfor især beregnet til brug i tilfælde af allergi. De beskytter ikke mod vira og bakterier. Men hvornår er det tid til udluftning?

CO2-enheder advarer om tyk luft
CO2-måleenheder videregiver information om luftkvaliteten. Som regel måles CO2-indholdet såvel som luftfugtigheden og temperaturen. Hvis en bestemt grænseværdi overskrides, angiver enhederne en advarsel via et optisk og/eller akustisk signal, om at en udluftning er påkrævet for at reducere belastningen af aerosol i rummet. Hvad enten der er tale om en måleenhed, der står på bordet og måler mængden af kuldioxid i luften, en model med en datalogfunktion eller en internet-aktiveret luftkvalitetsmonitor, er der er en klar fordel, som alle enhederne besidder. De giver alle klare indikationer på, hvornår kvaliteten af luften indendørs er faldende, og hvornår man skal være på vagt. På den måde bidrager du således aktivt til forebyggelsen mod pandemien og hjælper med at beskytte dig selv, kolleger, kunder, studerende og lærere mod at blive smittet med COVID-19.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>