Per Olsen er ny formand for Cybersikkerhedsrådet
Hjem SIKKERHED Per Olsen er nu ny formand for Cybersikkerhedsrådet

Per Olsen er nu ny formand for Cybersikkerhedsrådet

Af Redaktionen

Regeringens cybersikkerhedsråd har udpeget Per Olsen, sikkerhedschef hos Telenor, som ny formand.

Cybersikkerhedsrådet har bl.a. til formål at rådgive regeringen om digital sikkerhed, sikre vidensdeling på tværs af brancher og sektorer og bidrage til udvikling af cybersikkerhedskompetencer i befolkningen.

Rådet består af 20 medlemmer udpeget for en toårig periode, aktuelt fra 2022-2023.

I spidsen for Cybersikkerhedsrådet står to formænd fra den offentlige sektor og en formand, der repræsenterer den private sektor og udpeges af det offentlige formandskab. På årets første møde i rådet faldt valget af privat formand på Per Olsen, der til daglig er sikkerhedschef i Telenor.

Per Olsen er ny formand for Cybersikkerhedsrådet

Per Olsen

”Jeg er stolt over den tillidserklæring, der ligger i udnævnelsen, og jeg ser frem til at komme godt i gang med arbejdet. Cybersikkerhedsrådet skal blandt andet bidrage aktivt til at støtte den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi og heri styrke Danmarks cyberforsvar og højne vores sikkerhed som nation. Her ligger der et stort potentiale i den private sektor. De private virksomheder har globalt udsyn, teknologisk knowhow og erfaring med at håndtere sikkerhedstrusler på daglig basis. Derfor er det vigtigt, at vi får en aktiv stemme i rådet, og det glæder jeg mig til at bidrage til,” siger Per Olsen.

I sit daglige arbejde hos Telenor leder Per Olsen afdelingen med ansvar for cyber- og informationssikkerhed samt fysisk sikkerhed. Han har en baggrund som officer i Søværnet og har arbejdet i Telenor siden 2001. Per Olsen bor i Hjørring med sin kone og har tre børn.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>