Derfor skal du få overvågning i dit hjem
Hjem SIKKERHED Derfor skal du få overvågning i dit hjem

Derfor skal du få overvågning i dit hjem

Af Redaktionen

Hjemmet er den trygge base, men et enkelt besøg fra en ubuden gæst kan med et ødelægge den rare, behagelige atmosfære.

Hvad er lovgivningen om overvågning i private hjem?

Det er fuldt ud lovligt at have overvågning i sit private hjem. Dine overvågningsinstallationer må også gerne indfange billedmateriale af dine indgangspartier, have og indkørsel. Hvis du har fået sat kameraer op, er det dog vigtigt (og lovpligtigt), at du informerer rengøringshjælp, børnepasser og lignende om tiltaget. Folk har nemlig krav på at vide, at de bliver overvåget, når de passer deres arbejde.

Dine optagelser må ikke krænke privatlivet for andre. Derfor skal alle optagelser, hvor man kan genkende personer, slettes efter en måned. Denne sikkerhedsforanstaltning kan dog ignoreres, hvis videomaterialet anvendes som led i en efterforskning. I så fald vil politiet bede om en kopi af båndet.

Hvornår skal man overveje overvågning i hjemmet?

Derfor skal du få overvågning i dit hjemDer kan være mange gode årsager til at anskaffe overvågning til dit hjem. Hvis du tidligere har oplevet indbrud, er det en rigtig smart måde at undgå endnu en hændelse på. Det vil samtidigt biddrage med en følelse af tryghed, at du ved, at alt bliver fanget på kamera fremadrettet.

Men du behøver ikke at vente, til efter skaden er sket. Mange vælger at få installeret overvågning som en forebyggende faktor. Hvis du for eksempel føler dig utryg ved at være alene om aftenen og natten, eller hvis dine naboer har haft indbrud i deres hjem.

Overvågning er også en god idé, hvis du ved, at dit hjem rummer mange værdier, der gør det til et attraktivt mål for tyve. Det kan for eksempel dreje sig om et originalt maleri, en antik møntsamling eller kostbare arvestykker.

Kameraovervågning er også smart, hvis du rejser meget i forbindelse med dit arbejde, eller hvis du bor langt væk fra naboer.

Styrk boligens omgivelser

Der er visse andre tiltag, som du kan foretage for at reducere risikoen for indbrud. Sørg for at klippe hækken, så den max er 1,6 meter høj. Dette gør, at den er sværere at gemme sig bag. Du kan også med fordel installere sensorstyret lys, som tænder automatisk ved bevægelse omkring dit hjem. Dette har både til formål at skræmme de nervøse tyve væk og sikre, at de mere dristige personer bliver spottet. Hold derudover dit redskabsskur låst, så tyven ikke her finder en stige eller et koben.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>