Med etableringen af 400 nye it-studiepladser årligt i Vejle, har Trekantsområdet en ambition om at løfte sig til at blive Produktionsdanmarks digitale lokomotiv.
Pladserne er dog også til gavn for resten af Danmark, mener IT-Branchen.
IT-Universitetet, AI Innovation House/DANDY Business Park og Vejle Kommune har indgået en aftale om at oprette en ny campus med i alt 1.550 nye it-uddannelsespladser.
Man vil årligt tilbyde 400 studiepladser på bachelorniveau i Vejle og forventer, at cirka 50 % af de færdiggjorte bachelorstuderende vil fortsætte på en kandidatuddannelse, som IT-Universitetet også vil udbyde i Vejle.
Og det er godt nyt, hvis man spørger IT-Branchen.
”Det er rigtigt set at skabe nye it-uddannelsespladser udenfor storbyerne i stedet for at tage dem fra byerne, herunder København, hvor der er så rigeligt brug for dem. Der er akut mangel på it-folk over hele landet, og efterspørgslen ikke bare fra it-virksomheder men fra hele arbejdsmarkedet stiger støt,” udtaler Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.
Allerede nu mangler der 2.600 it-folk alene i it-branchen, og ifølge tal fra regeringen kan vi i 2030 komme til at mangle op imod 19.000 it-specialister i Danmark.
Også lokalt er der glæde at spore, da der er vækst i relation til både bosætning, studieliv og erhvervsliv.
”Som it-virksomhed mærker vi dagligt, at det er svært at skaffe de rigtige it-kompetencer til mange af de opgaver, som vores kunder står i kø for at få løst. Så det er utroligt positivt, at der nu bliver oprettet så mange nye studiepladser, da både it-virksomheder og mange andre virksomheder i et stort område omkring Vejle skriger efter it-specialister,” siger Jens Find, adm. direktør i Unik System Design A/S, der har hovedkvarter i Vejle.
Et kæmpe kompetencehul som mærkes bredt i hele branchen. Således kan 43,6% af de danske it-virksomheder fortælle, at de inden for de seneste 12 måneder helt har måtte opgive at besætte stillinger, fordi der ganske enkelt ikke var folk til dem.
Pga. manglen på it-specialister måtte 43,2% udskyde videreudvikling og innovation, mens 27,0% måtte sige nej til ordrer og opgaver, da de ganske enkelt kunne skaffe de rette kompetencer.