Cyberkriminelle fra Nordkorea har slået til igen - ny skadelig software opdaget
Hjem SIKKERHED Cyberkriminelle fra Nordkorea har slået til igen – ny skadelig software opdaget

Cyberkriminelle fra Nordkorea har slået til igen – ny skadelig software opdaget

Af Redaktionen

Jamf Threat Labs har opdaget en ny skadelig software, der især udgør en trussel mod MacOS-brugere.

Under en søgning efter nye trusler har Jamf identificeret et program, som på mange måder ligner den såkaldte BlueNoroff-gruppes Rustbucket-cybertrussel, som Jamf opdagede tidligere i år. Selvom den skadelige software er simpelt designet, er den meget effektiv.

Ifølge Sara Fernholm, sikkerhedsekspert hos Jamf, er man hos Jamf Threat Labs ret sikker på, at den nordkoreanske gruppe BlueNoroff står bag den skadelige software. Blue Noroff, som er en undergruppering under den berygtede ”Lazarus Group”, er i forvejen ansvarlig for mange såkaldte Advanced Persistent Threats, der ofte af økonomiske grunde rettes mod kryptobørser, risikovirksomheder og banker.

Cyberkriminelle fra Nordkorea har slået til igen - ny skadelig software opdaget

Sara Fernholm

– I løbet af de seneste måneder har mange forskellige sikkerhedsfirmaer bemærket, at Blue Noroff udfører angreb mod virksomheder med det formål at stjæle kryptovaluta. Nu har Jamf Threat Labs opdaget skadelig software, som ikke tidligere har været kendt, og som bruges til netop sådanne angreb. Softwaren giver angriberne mulighed for at ”overtage” computeren, mens brugeren er forbundet til internettet, siger Sara Fernholm.

Blue Noroff-gruppen undgår ifølge Sara Fernholm at blive opdaget af antivirusprogrammer ved at bruge tidligere ukendt skadelig software.

– Dette kan ses som et tegn på, at deres arsenal af skadelig software er meget omfattende.

Især Mac-brugere er i fare

Den specifikke skadelige software, som Jamf Threat Labs netop har opdaget, fungerer kun på MacOS, og dermed er især Mac-brugere i fare for at blive angrebet.

– Vi ved dog, at andre udbydere har opdaget lignende angreb fra samme aktør, hvor angrebene har været rettet mod Windows-computere, siger Sara Fernholm.

Jamf Threat Labs identificerede programmet, da det kommunikerede med et domæne, som Jamf tidligere havde klassificeret som mistænkeligt. Da Jamf Threat Labs analyserede problemet mere tilbundsgående, blev man opmærksom på selve den skadelige software. Jamf Threat Labs har efterfølgende arbejdet på at informere og beskytte berørte brugere og organisationer mod truslen.

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>