Fords selvkørende robot letter arbejdsgangen
Hjem SIKKERHED Fords selvkørende robot letter arbejdsgangen

Fords selvkørende robot letter arbejdsgangen

Af Redaktionen

Selvkørende biler fra Ford kan skimtes i horisonten, men allerede nu viser en lille robot teknologiens potentiale.

Fords selvkørende robot letter arbejdsgangenFords selvkørende robot har fået navnet Survival på grund af dens evne til at tilpasse sig sine omgivelser. Den er udviklet af Fords ingeniører og kører rundt med reservedele i Fords samlefabrik i Valencia, Spanien – en opgave der ofte kræver, at robotten omlægger sin planlagte leveringsrute, når den for eksempel skal styre uden om mennesker.

“Vi har udstyret Survival med sensorer og programmeret den, så den kender hele samlefabrikkens plantegning. Ud over det anvender Survival faktisk ikke yderligere navigationsteknologi,” forklarer Eduardo García Magraner, chefingeniør på Fords samlefabrik i Valencia, hvor robotten i øjeblikket testes.

“Da vi lige havde sat robotten i gang, troede vores kolleger, at de var med i en eller anden sci-fi-film. De stoppede op og gloede på den, når den trillede forbi. Nu er medarbejderne blevet så vant til Survival, at de bare fortsætter deres daglige arbejdsgang, da den jo er klog nok til selv at styre uden om dem og andre objekter.”

Fords selvkørende robot leverer reservedele og svejsematerialer til samlefabrikkens forskellige afdelinger, som udgør en vigtig del af produktionen af Ford Kuga, Ford Mondeo og Ford S-MAX. Derudover frigør Survival op til 40 arbejdstimer om dagen for Fords medarbejdere, der kan fokusere på mere komplekse arbejdsopgaver.

“Vi har testet den i næsten et år nu, og den har fungeret fuldstændig fejlfrit. Survival er blevet en værdifuld kollega,” siger García Magraner. ”Forhåbentlig kan vi sætte den på fuldtid snart og indføre lignende robotter i flere af vores Ford-fabrikker.”

Survival anvender LiDAR-teknologi (Light Detection and Ranging) til at visualisere sine omgivelser – en teknologi der også anvendes i prototyper af Fords selvkørende biler.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>