Nye tal: Ofre for gentagne ransomwareangreb betaler oftere løsesum til kriminelle
Hjem SIKKERHED Nye tal: Ofre for gentagne ransomwareangreb betaler oftere løsesum til kriminelle

Nye tal: Ofre for gentagne ransomwareangreb betaler oftere løsesum til kriminelle

Af Redaktionen

Næsten fire ud af ti virksomheder (38 pct.), der blev ramt af ransomwareangreb sidste år, blev ramt mere end én gang.

Og blandt dem, der blev ramt tre eller flere gange, betaler 42 pct. en løsesum til de kriminelle.

Det viser tal fra en ny rapport foretaget af Barracuda Networks.

Næsten fire ud af ti virksomheder (38 pct.), der blev ramt af ransomware sidste år, blev ramt mere end én gang. Og af dem, der bliver ramt tre eller flere gange, betaler 42 pct. løsesummen for at få deres data tilbage. Til sammenligning betalte 31 pct. af de virksomheder, der kun blev ramt en enkelt gang. Det viser tal fra en ny undersøgelse foretaget af Barracuda Networks blandt it-professionelle på tværs af USA, Australien, Indien og Europa.

Danske virksomheder betaler i færre tilfælde

Ifølge den nye undersøgelse forholder det sig en smule anderledes med de nordiske lande. Hvor virksomheder i gennemsnit betalte løsesummen i 31 pct. af tilfældene første gang de blev ramt, gjaldt det 39 pct. for nordiske virksomheder. Derimod betalte virksomheder, der blev ramt to eller flere gange, løsesummen i 38 pct. af tilfældene.

Nye tal: Ofre for gentagne ransomwareangreb betaler oftere løsesum til kriminelle“Selv om tallene i sig selv er ret skuffende, er det naturligvis positivt, at lidt færre nordiske virksomheder vælger at betale løsesum, når de rammes af tilbagevendende angreb. Vi ved, at oplysninger om, hvilke virksomheder der betaler, og hvilke der ikke betaler, snart vil blive spredt blandt angribere. Når man betaler løsesummen, er du på en glidebane – og det gør blot virksomheden endnu mere sårbar,” kommenterer Peter Graymon, chef for Barracuda Networks i Norden.

80 pct. af nordiske virksomheder blev ramt ramt i 2022

Undersøgelsen “2023 Ransomware Insights”, hvor 150 IT-ansvarlige i virksomheder med 100-2500 medarbejdere har angivet deres svar, viser også, at otte ud af ti nordiske virksomheder blev ramt af et ransomware-angreb i 2022. Det er en højere andel end det samlede gennemsnit, hvor lidt over syv ud af ti (73 pct.) af virksomhederne blev ramt af et angreb.

E-mail er fortsat den mest anvendte metode, når det kommer til ransomware-angreb og er angivet som metode af 73 pct. af respondenterne i Norden og 69 pct. for alle adspurgte.

Kort om undersøgelsen

Undersøgelsen “2023 Ransomware Insights” er baseret på svar fra 1.350 it-professionelle i USA, Australien, Indien og Europa. I Europa var respondenterne fra Storbritannien, Frankrig, DACH (Tyskland, Østrig, Schweiz), Benelux (Belgien, Holland, Luxembourg) og Norden (Danmark, Finland, Norge, Sverige). I Norden deltog 150 it-professionelle. Undersøgelsen blev gennemført i december 2022 af Vanson Bourne, en uafhængig virksomhed, der er specialiseret i markedsundersøgelser.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>