SAS sætter mennesket i centrum med nye ansvarligt innovationsinitiativ
Hjem SAS SAS sætter mennesket i centrum med nye ansvarligt innovationsinitiativ

SAS sætter mennesket i centrum med nye ansvarligt innovationsinitiativ

Af Redaktionen

SAS Institutes nye rådgivende initiativ ”Data Ethics Practice” skal guide kunder og medarbejdere under innovation, udvikling og brug af AI og andre avancerede teknologier.

Målet er at sikre en så høj grad af ansvarlighed som muligt, og at sætte mennesket i centrum.

SAS Institute står som innovativ AI- og analysevirksomhed bag mange tiltag, der har ændret den måde, verden bruger data på, og med nye avancerede datateknologier har betydningen af ​​ansvarlig innovation aldrig været større. SAS Institute sætter derfor fokus på at placere mennesket i centrum og lancerer et nyt ansvarligt innovationsinitiativ – SAS Data Ethics Practice.

”At have adgang til SAS Data Ethics Practice er en meget stor fordel for alle der arbejder med AI og innovation,” forklarer Pernille Hertel. ”Uanset om man sidder i Norden eller i USA, er der en risiko for at man begår en fodfejl, der kan resultere i at udfaldet af AI-innovationsprojektet bliver noget ganske andet end tilsigtet. Det er derfor en stor støtte at kunne læne sig op ad SAS Data Ethics Practice og dermed sikre en meget høj grad af ansvarlighed.”

Ansvarlig innovation inkluderer vigtige emner som ansvarlig AI, algoritmer og bias, videre til at overveje hele innovationsprocessen og mere til. En ansvarlig innovationstilgang tilfører lighed og retfærdighed fra idé til udvikling til implementering.

SAS Data Ethics Practice (DEP) består i et tværfunktionelt team, der guider en globalt koordineret indsats i forhold til at hjælpe medarbejdere og kunder med at implementere datadrevne systemer, der fremmer menneskelig sikkerhed, handlefrihed og retfærdighed. I spidsen står Reggie Townsend, som for nylig blev udnævnt til at sidde med i det særdeles indflydelsesrige National AI Advisory Council (NAIAC) i USA.

“Selvom vi har arbejdet med det her i lang tid, har vi ikke alle svarene,” udtaler Townsend. “De, der skaber, forbruger og regulerer data og kunstig intelligens, har en delt risiko, belønning og ansvar for at være troværdige forvaltere af teknologi til gavn for mennesker og planeten, vi bebor.”

Townsend og DEP rådgiver og koordinerer med SAS Research and Development og andre grupper i virksomheden for at indarbejde ansvarlige innovationsprincipper om at være menneske-centreret, sikre inklusivitet, gennemsigtighed, ansvarlighed, robusthed og privatliv og sikkerhed.

SAS sætter mennesket i centrum med nye ansvarligt innovationsinitiativ”Mennesket bør helt naturligt være i centrum af innovationsprocessen. Data, indsigt og innovation bør altid tjene det formål at forbedre verden og de betingelser vi har, ikke mindst gennem lighed. Det er en del af ansvarlig innovation. AI og algoritmer tilbyder utrolige fordele, men mange virksomheder støder på udfordringer i deres udvikling af AI-projekter, der er derfor behov for at understøtte udviklingen gennem brug af f.eks. en AI Value Accelerator og ved at sikre at Data Ethics Practice retningslinjer bliver fulgt. Sker det ikke kan teknologierne ultimativt gøre mere skade end gavn,” slutter Pernille Hertel.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>