Cyberkriminelle, der angriber energisektoren, får det sværere med dagens politiske aftale.
Det er Dansk Fjernvarmes vurdering af den netop indgåede politiske aftale.
Regeringen har netop indgået en politisk aftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance om styrkelse af Danmarks cyberforsvar. Det er en aftale, som forsyningsselskabernes brancheforening Dansk Fjernvarme hilser velkommen.

Kim Behnke, der er udviklingschef i Dansk Fjernvarme
Vi har allerede set flere angreb på vores medlemmer i energisektoren, hvor stærke kræfter forsøger at nedlægge vores infrastruktur. Derfor hilser vi dagens politiske aftale velkommen, da flere midler og et tættere samarbejde mellem myndigheder og energisektoren er vejen frem, hvis vi skal truslen til livs, siger Kim Behnke, der er udviklingschef i Dansk Fjernvarme, der blandt andet repræsenterer alle landets fjernvarmeselskaber.
Cybertruslen mod energisektoren er allerede af Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed blevet vurderet meget højt. Sammen med de danske eksempler på angreb mod sektoren, og ikke mindst de store angreb, der er set i bl.a. USA, hvor det er lykkedes at nedlægge dele af infrastrukturen, understreger det betydningen af øget politisk opmærksomhed.
– Vi har allerede med sektorens eget initiativ i EnergiCERT taget store skridt i at forebygge angreb fra cyberkriminielle. Men vi er også nødt til at have fokus på de tekniske anlæg, der i disse år bliver mere og mere digitaliserede. Det får vi med dagens politiske aftale, om end truslen globalt i øjeblikket blot er stigende og vil kræve endnu mere opmærksomhed, siger Kim Behnke.