Systemudvikling er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne
Hjem NYHEDER Systemudvikling er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne

Systemudvikling er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne

Af Redaktionen

Når virksomheder står overfor aktuelle udfordringer såsom sikkerhedsspørgsmål, stadig flere regler og øget global konkurrence – er det nemt at glemme en væsentlig, afgørende faktor som kan afgøre deres fremtid.

Systemudvikling er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne 1

Erik Olofsson, Chef for Stripe i Norden

Evnen til effektivt at drage nytte af systemudviklernes arbejde.

I takt med at digital teknologi gør sit indtog i alle aspekter af verdensøkonomien vokser efterspørgslen på dygtige softwarefolk og systemudviklere mere end nogensinde. Stripes nye undersøgelse viser, hvordan virksomheder udnytter denne ressourse i dag, og hvordan de yderligere kan udnytte og forbedre deres produktivitet.

”Vi ser i undersøgelsen, at de fleste udviklere virkelig efterlyser tydeligere prioritering og ansvarsfordeling i deres funktioner”, beretter Erik Olofsson, Chef for Stripe i Norden. ”At give udviklere og teknikere mulighed for at øge produktiviteten er vitalt for alle virksomheder. Vi vurderer, at det kunne øge det globale bruttonationalprodukt med hele 3.000 milliarder US-dollar, de kommende 10 år. Det er et centralt punkt, som bliver diskuteret alt for sjældent.”

Sværere at finde gode udviklere end kapital

Derudover, belyser analysen en ny udfordring, som virksomheder over hele verden skal forholde sig til. Manglen på dygtige udviklere.

Manglen på dygtige udviklere er en stor hindring for virksomhedens videre muligheder. Det mener 53 procent af de medlemmer af senior ledergruppen som svarede i undersøgelsen. 34 procent tager det et trin videre og vurderer, at manglen på kvalificerede systemudviklere til og med er den største trussel. 52 procent ser mangel på kapital som en hindring, mens andre 27 procent mener, at det at finde kapital er den største udfordring.

Dårlig kode koster milliarder – og ny teknologi får stadig større indflydelse

Hele 96 procent af virksomhedslederne prioriterer udviklernes produktivitet. Alligevel udgør næsten halvdelen af arbejdstiden – 17 timer om ugen – ren vedligeholdelse. Heraf går fire timer på at håndtere dårlig kode. Det alene betyder, at virksomhederne på verdensplan mister  30 milliarder US-dollar hvert år, som kunne være gået til nye udviklingsmuligheder. Og det er nødvendigt at følge med udviklingen, og løfte tilliden til egne evner, set i forhold til de store forventninger der er til ny teknologi og dens indflydelse på virksomhederne.

28 procent af de adspurgte i undersøgelsen siger at AI er den nye teknologi som har størst indflydelse på deres virksomhed i dag – 41 procent mener at AI har det om ti år. Svarene viser et igangværende teknologiskifte. Efter AI,  som den nye teknologi med størst indflydelse, kommer IoT (25 procent nu, 24 procent om ti år) fulgt af SDS med 24 procent og API-baserede tjenester (22 procent)

83 procent er tillidsfulde i forhold til evnen til at håndtere de nye og igangværende trends mens næsten en femtedel (17 procent) ikke har samme selvtillid på området.

Hele undersøgelsen kan hentes her: https://stripe.com/reports/developer-coefficient-2018

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>