XMRig-malwaren er igen den største cybertrussel i Danmark
Hjem SIKKERHED XMRig-malwaren er igen den største cybertrussel i Danmark

XMRig-malwaren er igen den største cybertrussel i Danmark

Af Redaktionen

Den seneste Global Threat Index-rapport fra Check Point Software Technologies viser, at XMRig-malwaren igen er den største cyberstrussel mod danske virksomheder.

Malwaren benyttes i stor stil af cyberkriminelle til at udvinde kryptovaluta gennem inficerede computere.

XMRig-malwaren er igen den største cybertrussel i Danmark Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort den seneste Global Threat Index-rapport for februar 2023, som viser, at XMRig-malwaren igen er den største cybertrussel mod danske virksomheder. XMRig er en malware, der inficerer brugernes computere og udnytter enhedernes CPU til at mine efter kryptovaluta – helt uden brugernes viden. Ifølge Check Points rapport blev 6,23 procent af alle danske virksomheder ramt af denne malware i februar. Det er væsentligt højere end på det globale plan, hvor malwaren ramte 3,61 procent af alle virksomheder.

“Det er desværre ikke en overraskelse, at XMRig-malwaren igen rammer de danske virksomheder i stor stil. Dels fordi cyberkriminelle kan bruge denne malware til at udvinde kryptovaluta og dermed selv tjene flere penge. Men også fordi vi ved fra tidligere, at de fleste cybertrusler aldrig forsvinder, men i stedet kommer igen med jævne mellemrum.”

“Omvendt er det overraskende, at det især er danske virksomheder, der bliver ramt af denne malware. Det kunne tyde på, at de cyberkriminelle har fokus på danske virksomheder, fordi de i højere grad benytter ny hardware, der kan udvinde langt mere kryptovaluta, end ældre it-udstyr, som ses i mindre digitaliserede lande,” siger Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologi i Danmark. Han fortsætter:

“Det er dog vigtigt for mig at pointere, at virksomheder ikke blot skal beskytte sig mod XMRig-malwaren, men derimod være forberedt på alle tænkelige typer malware og angreb samt sikre, at de har de rette sikkerhedsløsninger til at håndtere disse angreb.”

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>