Cyberkrig i Ukraine fører til et rekordhøjt antal DDoS-angreb
Hjem SIKKERHED Cyberkrig i Ukraine fører til et rekordhøjt antal DDoS-angreb i 1. kvartal 2022

Cyberkrig i Ukraine fører til et rekordhøjt antal DDoS-angreb i 1. kvartal 2022

Af Redaktionen

Antallet af DDoS-angreb i 1. kvartal 2022 endte 4,5 gange så højt som samme kvartal 2021.

Samtidigt var angrebene af usædvanlig lang varighed, især dem, der var rettet mod statslige organisationer og banker.

Kaspersky mener, at et betydeligt antal af angrebene er et resultat af hacktivistisk aktivitet. Dette og andre information afdækkes i ny rapport.

Cyberkrig i Ukraine fører til et rekordhøjt antal DDoS-angrebDDoS-angreb (Distributed Denial of Service) er designet til at afbryde netværk i den ramte organisation og forhindre netværket i at fungere korrekt. Når statslige eller finansielle organisationer rammes, påvirker det ofte den bredere befolkning, hvilket gør disse angreb så alvorlige. I slutningen af februar 2022 monitorerede Kaspersky en pludselig stigning i antallet af angreb som følge af krisen i Ukraine.

Deraf er antallet af DDoS-angreb steget med 450 pct. på et år fra 1. kvartal 2021 til 2022, og med 46 pct. fra 4. kvartal 2021 til 1. kvartal 2022. Fjerde kvartal 2021 så det hidtil højeste antal angreb.

Derudover slog 1. kvartal 2022 også rekorden fra 4. kvartal 2021 i antal af avancerede og målrettede angreb, der viste en bemærkelsesværdig vækst på 81 pct. Angrebene blev desuden ikke kun udført i stor skala, men var også innovative. For eksempel med opfordringen til at opbygge en frivillig it-hær med henblik på at udføre cyberangreb.

Kaspersky finder også, at et DDoS-angreb i Q1 2022 i gennemsnit varede 80 gange længere end i Q1 2022. Det længste angreb blev opdaget den 29. marts og varede ikke mindre end 177 timer.

“I 1. kvartal 2022 oplevede vi et rekordhøjt antal DDoS-angreb. Den opadgående tendens blev i høj grad påvirket af den geopolitiske situation. Hvad der er helt usædvanligt, er den lange varighed af DDoS-angrebene, som normalt udføres med henblik på øjeblikkelig profit. Visse af de angreb, vi observerede, varede i dage og endda uger, hvilket kunne tyde på, at de blev udført af ideologisk motiverede cyberaktivister. Vi har også set, at mange organisationer ikke var forberedt på at bekæmpe sådanne trusler,” siger Alexander Gutnikov, sikkerhedsekspert hos Kaspersky.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>