Cyberkriminelle er vilde med Walmart
Hjem SIKKERHED Cyberkriminelle er vilde med Walmart

Cyberkriminelle er vilde med Walmart

Af Redaktionen

Hver sjette phishingmail er en falsk e-mail fra butikskæden Walmart.

Det viser den seneste Brand Phishing Report fra Check Point Research, der afdækker, hvilke 10 virksomheder cyberkriminelle oftest udgiver sig for at være, når de forsøger at ramme intetanende forbrugere.

Når cyberkriminelle sender phishingmails til deres ofre, udgiver de sig oftest for at være den amerikanske butikskæde Walmart. Således viser den seneste Brand Phishing Report for første kvartal 2023 fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, at det i hele 16 pct. af alle phishingangreb på globalt plan er Walmart, de cyberkriminelle udgiver sig for at være. På anden- og tredjepladsen over hackernes yndlingsvirksomheder er DHL (13 pct.) og Microsoft (12 pct.).

“Vores rapport viser, hvilke 10 virksomheder cyberkriminelle oftest udgiver sig for at være i løbet af det foregående kvartal, og denne gang er det altså den store butikskæde Walmart, de cyberkriminelle oftest lader som om, de arbejder for, når de forsøger at stjæle personlige oplysninger eller bankinformationer fra forbrugere. Dog er det også vigtigt at understrege, at selvom der er tale om en amerikansk butikskæde, er der desværre stadig en høj risiko for, at nogle forbrugere vil fristes til at klikke på de falske e-mails og blive lokket til at udleverer deres oplysninger, som efterfølgende bliver misbrugt af hackere,” udtaler Balder Borup, der er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark. Han fortsætter:

Cyberkriminelle er vilde med Walmart“Vi oplever, at cyberkriminelle ofte skifter taktik, og i det foregående kvartal udgav de sig i højere grad for at være virksomheder og tjenester indenfor detail- og banksektoren. Derfor er det vigtigt, at forbrugere er opmærksomme på de mails, de modtager, at de dobbelttjekker afsenderens mailadresse og ikke mindst være skeptiske overfor mails, der beder modtageren om at opgive yderligere informationer.”

Hackernes 10 yndlingsvirksomheder

Herunder er listen over de brands og virksomheder, som cyberkriminelle oftest udgav sig for at være i første kvartal 2023.

  1. Walmart (16 pct.)
  2. DHL (13 pct.)
  3. Microsoft (12 pct.)
  4. LinkedIn (6 pct.)
  5. FedEx (4.9 pct.)
  6. Google (4.8 pct.)
  7. Netflix (4 pct.)
  8. Raiffeisen (3.6 pct.)
  9. PayPal (3.5 pct.)

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>