Familien Andersen kørte til Østrig på ferie i Hyundai IONIQ 5: ”Vi fik mange misundelige blikke og kommentarer fra andre ejere ved ladestationerne.”
Hjem ELBIL Familien Andersen kørte til Flachau i Østrig på ferie i Hyundai IONIQ 5: ”Vi fik mange misundelige blikke og kommentarer fra andre ejere ved ladestationerne.”

Familien Andersen kørte til Flachau i Østrig på ferie i Hyundai IONIQ 5: ”Vi fik mange misundelige blikke og kommentarer fra andre ejere ved ladestationerne.”

Af Redaktionen

Tue Møller Andersen og familien pakkede deres nyerhvervede elbil, Årets Bil både i Danmark og Verden – Hyundai IONIQ 5, og kørte 1340 kilometer ned gennem Europa til skisportsdestinationen Flachau i Østrig.

Trods en lang tur var hele familien positivt overraskede over særligt ladehastigheden, rækkevidden og bilens unikke features, som skabte køreglæde og komfort hele vejen igennem.

Kør selv-ferie har i over fem årtier været en af danskernes foretrukne ferieformer, og det er samtidig en oplagt ferieform for børnefamilier. Det gælder også for Tue Møller Andersen og hans familie, som mange gange tidligere har kørt på skiferie til Østrig, dog var årets tur første gang i en elbil.

Derfor havde Tue Møller Andersen sat sig grundigt ind i både ladekurver og betydningen af såkaldt SoC – ladningstilstand – og på forhånd lavet et kort over de ladestandere, som det kunne give mening at besøge undervejs. Med Charge myHyundai ved hånden havde familien adgang til næsten alle ladepunkter i Europa med ét enkelt kort, selvom de måtte forbi flere forskellige ladestationer og udbydere. Den udførlige forberedelse betød, at bekymringen forud for turen hurtigt blev gjort til skamme.

”Det er på alle punkter en positiv oplevelse for os at køre på strøm, og jeg må indrømme, at ladehastigheden er helt i top med IONIQ 5. På vejen til Østrig forsøgte vi altid at ankomme ved en ladestander med under 10 procent strøm. Det gav os mulighed for at få den mest effektive ladning, der blot varede 15-30 minutter,” siger han og fortsætter:

”Vi havde cirka seks ladestop over de 1340 kilometer på turen til Østrig, og vi holdt ikke i kø til ladning én eneste gang. Den høje ladehastighed, som nåede 230 kW, resulterede i mange misundelige blikke og kommentarer fra andre elbilejere ved ladestationerne,” siger han.

Og det var ikke kun de tekniske features og bilens køreegenskaber, der begejstrede. På både for- og bagsæde var der meget stor tilfredshed med komforten og kabinens indretning:

”Når man kører langt i bil, er det mange timer, som skal gå for alle i familien. Vi var meget positivt overraskede over og nød virkelig, hvor nemt vi kunne tale sammen og høre hinanden grundet bilens næsten lydløse kørsel. Alt i alt har denne tur kun givet anledning til, at vi nu kan glæde os til den næste køreferie til sommer,” siger han.

Året Bil i Danmark og Verden

At IONIQ 5 tilbyder stor køreglæde og komfort, mener ikke blot Tue Møller Andersen og hans familie. De mange innovative features, hurtige opladningstid og unikke design er ikke gået ubemærket hen, hvilket den nylige kåring som Årets Bil i Verden 2022 er et bevis på. Ikke alene blev den kåret til Årets Bil i Verden, den tog også priserne for Årets Elbil og Årets Bildesign 2022 i Verden.

Familien Andersen kørte til Østrig på ferie i Hyundai IONIQ 5: ”Vi fik mange misundelige blikke og kommentarer fra andre ejere ved ladestationerne.”

Ifølge Annegrethe Skovby, der er pressechef i Hyundai Danmark, er der god grund til, at Hyundai IONIQ 5 har fået positive tilkendegivelser med på vejen blandt nye ejere og dommerkomitéer:

”IONIQ 5 er skabt til at få ejeren omkring uden bekymringer. Det store batteri og den lange rækkevidde giver optimale muligheder for kør selv-ferier, hvilket Tue Møller Andersen og hans familie er et stærkt billede på,” siger hun.

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>