Ford vil tredoble antallet af solceller på nyåbnet fabrik
Hjem VIRKSOMHED Ford vil tredoble antallet af solceller på nyåbnet fabrik

Ford vil tredoble antallet af solceller på nyåbnet fabrik

Af Redaktionen

Ford har indgået et samarbejde med den tyske energiudbyder, RheinEnergie, og fremlægger nu en handlingsplan for den nyåbnede fabrik i Køln.

Fabrikken bliver Fords første CO-neutrale fabrik og vil blandt andet få energi til produktionen ved at tredoble mængden af solceller.

I sidste måned slog Ford dørene op til den transformerede fabrik i Køln, Ford Cologne Electric Vehicle Center, der skal producere Fords nye generation af elektriske personbiler i Europa. Hele 250.000 elbiler forventes årligt at rulle af fabrikkens samlebånd og her kommer energi fra fabrikkens solceller blandt andet i spil. Ved at tredoble fabrikkens eksisterende mængde af solceller vil fabrikken kunne generere en kapacitet på 3,76 MWp – svarende til det årlige elforbrug i cirka 1.100 hjem.

Med installationen af de nye solceller forventes den genererede elektricitet at levere omkring seks procent af fabrikkens samlede elforbrug. Installationen af solcellerne forventes af være færdig i midten af 2024.

Ford vil tredoble antallet af solceller på nyåbnet fabrik– Ford skaber biler til folket og dermed forpligter vi os helt naturligt også til at passe på vores planet. RheinEnergi hjælper os i forvejen med vedvarende energi til vores faciliteter i Køln, og nu skal vi arbejde endnu tættere sammen for at sikre at den vedvarende energi produceres mere lokalt på vores fabrik, siger Martin Sander, General Manager, Ford Model e, Ford Europe.

Den gennemgribende transformation af fabrikken skal ses i lyset af Fords forventning om, at alle Fords fabrikker, leverandører og distribution i Europa, skal være CO2 -neutrale i 2035.

– Vi har alle samme mål: At fabrikken i Køln skal være klimaneutral i 2035. Vi kan kun nå dette ambitiøse mål, hvis vi udvikler og implementerer konkrete løsninger sammen med de store virksomheder i Køln. Sammen med Ford arbejder vi på mere energieffektive produktionsprocesser og en gradvis dekarbonisering af varmeforsyningen på fabrikken i Køln, siger Andreas Feicht, administrerende direktør i RheinEnergie.

Al elektrisk energi, der købes af Fords fabrikker, kommer nu fra vedvarende kilder. Siden 2008 har Ford-anlægget i Køln udelukkende købt elektricitet fra vedvarende kilder gennem RheinEnergie. I begyndelsen af året blev et nyt solcelleanlæg installeret på fabrikken i Valencia, som også vil blive udvidet yderligere og forventes at nå en kapacitet på 10 MWp i 2024.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>