813 selskaber måtte i november give op og lade sig opløse med konkurs.
Mange har mistet deres job i overnatning- og restaurationsbranchen samt i bygge- og anlægsbranchen.
Antalsmæssigt står Hovedstaden for halvdelen af månedens konkurser. 447 konkurser i regionen er 54% flere end samme måned sidste år, hvor 291 gik konkurs – og en stigning, der understreger at den ventede konkursbølge er begyndt at rulle.
”Det samlede antal konkurser er ikke set større i mange år. I 2021 gik 558 konkurs, og det antal er nu overgået med en kedelig rekord, som ikke lader hverken brancher eller regioner gå fri. Hele landet bløder, og recessionen står for døren”, kommenterer Morten Kofoed-Larsen.
Sydjylland: Fra én konkurs dagligt til tre
Men selvom Hovedstaden antalsmæssigt leverer flest kuldsejlede selskaber til statistikken, er region Sydjylland forholdsmæssigt hårdere ramt med en stigning på 194%, en tredobling.
Sidste år i november gik 32 sydjyske selskaber konkurs, det tal er nu steget til 94.
57% stigning i Nordjylland
Mod nord, i regionen Nordjylland, måtte 55 selskaber dreje nøglen om i månedens løb. Det er knapt 57 % flere end sidste år. Sjælland og Midtjylland nøjes med stigninger på 23% i forhold til november sidste år.
Alle størrelser virksomheder ramt
”I tallene ser vi nu to spor. Virksomheder med op til 5 ansatte, og dem er der forsat flest af. Men de lidt større virksomheder begynder nu også at vælte og trækker et spor af tabte arbejdspladser efter sig. Værst går det ud over overnatning og restaurationsbranchen, hvor flere har måtte sige farvel til 40+ medarbejdere ”, siger Morten Kofoed-Larsen.
Også Bygge og anlæg leverer større selskaber til månedens statistik og dermed et anseeligt antal mistede arbejdspladser. De fleste konkurslukninger i branchen ramte dog virksomheder med op til 10 ansatte.