Sense Solutions leverer motoren under ny færøsk velfærdsteknologi
Hjem SIKKERHED Danske IoT-selskab Sense Solutions leverer motoren under ny færøsk velfærdsteknologi

Danske IoT-selskab Sense Solutions leverer motoren under ny færøsk velfærdsteknologi

Af Redaktionen

Det danske IoT-selskab, Sense Solutions skal være systemintegrator og driftsleverandør for færøske Nemlia, der nu går ind på det danske marked med teknologi til plejesektoren.

Erfaringer fra Færøerne viser, at mange kapacitetsproblemer kan løses med Nemlias billigere og mere fleksible alternativ til eksisterende, tungere it-systemer på plejehjemmene.

Den danske plejesektor får nu et alternativt bud på, hvordan man kan løse de alvorlige kapacitetsproblemer, der er i ældreplejen. Det færøske agetech-selskab, Nemlia, går ind på det danske marked og vil sammen med Sense Solutions levere løsninger, der kan varetage mange af plejepersonalets rutineopgaver og derved frigive mere tid til pleje og omsorg.

Sense Solutions og Nemlias samlede løsning er baseret på IoT-teknologi og intelligent brug af data om den ældres adfærd. Løsningen kæder forskellige handlinger sammen og adviserer eller alarmerer personalet, hvis der sker ændringer, der kræver opmærksomhed. Der findes tilsvarende løsninger, men de er stationære og dyre, som fx sensorgulve, og ikke tilpasset til de ældres individuelle behov. Nemlias tilbyder en fleksibel SaaS-løsning, der anvender mobile sensorer, som nemt kan installeres og flyttes rundt i plejeboligen, så den ældre er bedst muligt beskyttet.

Sense Solutions skal stå for hele projektdelen, herunder IoT med opsamling og forædling af data samt integration, konfiguration og vedligeholdelse heraf.

-Ældre- og sundhedssektoren generelt er et af de områder, hvor digitalisering giver virkelig god værdi.

Vi er derfor meget glade for, at vi sammen med Nemlia kan skabe nogle løsninger til denne sektor, som både bidrager til borgernes trivsel og ligeledes hjælper med nogle af de strukturelle udfordringer, der er med til at få tilstrækkeligt med ’varme hænder’. Vores speciale er at berige data og levere services med høj værdiskabelse og sikkerhed, og vi udvælger vores fokusområder nøje. Vi har fx et godt samarbejde med landets største VVS-grossist Brødrene Dahl om opsamling af målerdata, og nu går vi ind i ældre- og sundhedssektoren, hvor der er et meget aktuelt behov, siger Michael Meister, der er direktør i Sense Solutions, som er en del af Cibicom gruppen.

Ældresektoren er under et massivt pres overalt. I Danmark er der flere tusinde åbne stillinger i plejesektoren, og frem mod 2030 hober udfordringerne sig op. Til den tid vil antallet af +80-årige være steget med 59 procent, og kommunerne skal skaffe 42.000 nye sosu-assistenter frem til 2030.

Nemlias løsning anvendes på 40 procent af de færøske plejehjem, og erfaringer herfra viser, at personalet har mindre stress, og medarbejderfastholdelsen stiger markant. Målinger viser, at medarbejderne har fået frigivet op til 20 procent mere kapacitet efter indførelsen heraf.

-Vores løsning er udviklet af folk fra plejesektoren, som ved, hvordan man griber tingene smartere an.

Sense Solutions leverer motoren under ny færøsk velfærdsteknologi

Man kan sige, at vores løsning gør det samme for plejepersonalet, som elmotoren gør for cykelbudene – vi gør det muligt at komme længere og hurtigere med færre anstrengelser. Hele ideen er at genskabe glæden hos plejepersonalet ved at frigive mere tid til omsorg og pleje. Det kan være med til at løse kapacitetsproblemerne og samtidig skabe nogle bedre forhold for de ældre og plejepersonalet, siger Peer Bentzen, CEO i Nemlia.

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>