Hver 10. danske virksomhed blev i november ramt af farlig malware
Hjem SIKKERHED Hver 10. danske virksomhed blev i november ramt af farlig malware

Hver 10. danske virksomhed blev i november ramt af farlig malware

Af Redaktionen

Formbook-malwaren, der giver hackere mulighed for at stjæle login-oplysninger, overvåge og gemme indtastninger samt tage screenshots af brugernes skærmbillede, angriber netop nu danske virksomheder i stor stil.

Det viser Check Point Software Technologies’ Global Threat Index for November 2022.

Hver 10. danske virksomhed blev i november ramt af Formbook-malwaren. Det viser den seneste Global Threat Index-rapport for november 2022, der hver måned udarbejdes af Check Point Research, som er en del af Check Point Software Technologies. Rapporten afslører, at Formbook i november ramte hele 9,13 pct. af danske virksomheder, og dermed er den berygtede malware den største cybertrussel mod danske virksomheder netop nu. Andelen af virksomheder, der er blevet ramt i Danmark, er væsentligt større end på globalt plan, hvor Formbook ramte blot 2,63 pct. i november.

Cyberkriminelle benytter Formbook-malwaren til at stjæle login-oplysninger fra brugernes internetbrowsere, tager screenshots samt overvåge og gemme brugernes indtastninger på deres computer. Dermed kan denne malware give hackere adgang til både virksomhedsdata og personlige oplysninger.

“Formbook-malwaren er særligt slem af flere årsager. For det første bliver den i stor stil brugt til at stjæle informationer fra brugere og virksomheder, som cyberkriminelle efterfølgende udnytter til egen vindings skyld. Men i særdeleshed også fordi Formbook bliver udbudt som en billig og effektiv malware på hackersider, der specialiserer sig i at sælge redskaber til kriminelle,” fortæller Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologi i Danmark. Han fortsætter:

Hver 10. danske virksomhed blev i november ramt af farlig malware“Desuden er det skræmmende, at knapt 10 pct. af alle danske virksomheder er blevet ramt af den samme malware i november, når tallet er væsentligt lavere globalt set. Det tyder på, at der bliver kørt en decideret kampagne mod danske virksomheder med Formbook-malwaren.”

Det er dog ikke kun Formbook-malwaren, som danske virksomheder skal være opmærksomme på. Ifølge Check Point Software Technologies’ nye rapport er en gammel kending nemlig også på vej tilbage.

“Det farlige Emotet-botnet genopstod sidste vinter og var hen over foråret meget aktive, for så stort set at forsvinde hen over sommeren. Men hos Check Point kan vi se, at Emotet i november faktisk ramte knapt fem pct. af alle virksomheder globalt. Vi må derfor formode, at botnettet snart vil rette fokus mod danske virksomheder. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne er på forkant med cybertruslerne ved at implementere ny teknologi, der hurtigt kan opdage angreb, og ikke mindst uddanne medarbejderne til at spotte potentielle trusler.” afslutter Jan Johannsen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>