It-professionelle: Chat-apps er helt nødvendige trods store sikkerhedsudfordringer
Hjem SIKKERHED It-professionelle: Chat-apps er helt nødvendige trods store sikkerhedsudfordringer

It-professionelle: Chat-apps er helt nødvendige trods store sikkerhedsudfordringer

Af Redaktionen

Samarbejdsprogrammer er i løbet af de seneste år blevet essentielle værktøjer i de fleste virksomheder, men udviklingen har en slagside, frygter it-professionelle.

7 ud af 10 vurderer, at de i år bliver ramt af cyberangreb gennem programmerne, viser ny undersøgelse.

 Hver eneste dag bliver der sendt utallige chatbeskeder og afholdt timevis af videomøder på arbejdspladsen. Udviklingen tog for alvor fart under corona-nedlukningerne, og i dag har samarbejdsprogrammer som Teams og Zoom for alvor cementeret sig som essentielle digitale værktøjer.

Det svarer 9 ud af 10 it-professionelle i en ny global undersøgelse, som it-sikkerhedsvirksomheden Mimecast står bag. Den udbredte brug af programmerne vækker dog også bekymring.

Samlet set forventer 72 procent af 1.700 respondenter, at deres virksomhed i 2023 bliver ramt af et cyberangreb gennem et samarbejdsprogram. Blandt de 100 danske respondenter gælder det for hele 85 procent. Frygten er ganske berettiget, mener senior sales engineer for Mimecast i Danmark, Niels Frederiksen.

”Brugen af chat- og videomødeprogrammer er steget eksplosivt. I mange virksomheder er medarbejderne blevet sluppet løs i et relativt nyt digitalt territorium for at sikre produktiviteten, mens sikkerheden nødvendigvis ikke er blevet tænkt ind,” siger Niels Frederiksen og uddyber:

”Vi oplever, at man i mange virksomheder mangler de nødvendige sikkerhedsløsninger og uddannelse af medarbejderne, og det kommer også til udtryk i bekymring blandt dem, der står for it-sikkerheden ude i virksomhederne.”

Sikkerheden er utilstrækkelig

At sikkerheden for samarbejdsprogrammerne halter kan de fleste af respondenterne i undersøgelsen nikke genkendende til. 62 procent mener således, at programmernes egen sikkerhed er utilstrækkelig, mens 57 procent vurderer, at virksomhedens øvrige sikkerhedsløsninger for programmerne ikke leverer den tilstrækkelige sikkerhed.

It-professionelle: Chat-apps er helt nødvendige trods store sikkerhedsudfordringer”Der er tydeligvis behov for at løfte sikkerheden på det her område – både teknisk og gennem uddannelse. Cyberkriminelle søger ofte derhen, hvor brugerne befinder sig, og derfor er det bare et spørgsmål om tid, før de udnytter de programmer, som er en fast del af medarbejdernes hverdag,” siger Niels Frederiksen.

Ifølge Niels Frederiksen består nogle af udfordringerne i, at medarbejderne installerer programmerne på personlige enheder, virksomheden ikke kan beskytte. At medarbejderne deler mange informationer gennem tjenesterne, og det øger risikoen for datalæk.

Mimecast: Work Protected

Siden 2003 har Mimecast forhindret dårlige hændelser i at ramme gode organisationer ved at gøre dem i stand til at arbejde beskyttet. Vi hjælper hver dag flere end 40.000 kunder med at håndtere risici og kompleksiteter på tværs af et trusselslandskab, der består af ondsindede cyberangreb, menneskelige fejl og teknologiske utilstrækkeligheder. Vores avancerede løsninger tilbyder en proaktiv identifikation af trusler, beskyttelse af virksomheders brands, uddannelse og fastholdelse af data, der udvikler arbejdspladser.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>