Kravene til IT-sikkerhed bliver skærpet, men virksomhederne halter efter. Dette bør du prioritere for at øge sikkerheden i din virksomhed
Hjem SIKKERHED Kravene til IT-sikkerhed bliver skærpet, men virksomhederne halter efter

Kravene til IT-sikkerhed bliver skærpet, men virksomhederne halter efter

Af Redaktionen

Selvom kravene til -sikkerhed skærpes, viser flere undersøgelser, at virksomhederne halter bagefter.

Mange tager ganske enkelt ikke truslerne alvorligt, hvis de da overhovedet er bevidste om dem.

Hvad bør man gøre som virksomhed? Dennie Karlsson, Group CISO hos Dustin, giver her tips om tre ting, som virksomheder bør prioritere for at øge deres IT-sikkerhed.

Lav en kontinuitetsanalyse

– Selvom virksomheden ikke har sin egen sikkerhedsafdeling, har man brug for at vide, hvilket sikkerhedsniveau den har. Derfor er det vigtigt at foretage en kontinuitetsanalyse af virksomheden og gennemgå, hvilke mangler og udfordringer der findes, siger Dennie Karlsson. Han fortsætter:

– Vurder sikkerhedsniveauet, og udarbejd derefter en kontinuitetsplan. Alle virksomheder bør overveje spørgsmål som dette: Hvad ville det betyde for virksomheden, hvis IT var nede i en periode, hvor længe kan man klare sig uden IT, og hvilke risici er man villig til at tage.

Identificer værdifulde data og find ud af, hvordan I beskytter dem

Kravene til IT-sikkerhed bliver skærpet, men virksomhederne halter efter. Dette bør du prioritere for at øge sikkerheden i din virksomhed

Dennie Karlsson, Group CISO, Dustin.

Stort set alle virksomheder har en form for værdifulde data, men ikke alle har identificeret dem, og mange mangler en plan for, hvordan de skal beskytte dem.

– Stil jer selv spørgsmålet om, hvilke data der har værdi for virksomheden, og hvordan I beskytter dem. Det er vigtigt, at man som virksomhed forstår sine risici, så man kan træffe bevidste beslutninger, siger Dennie Karlsson.

Bevidsthed og holdning

Dennie Karlsson slår også et slag for bevidstheden og holdningen omkring sikkerhed. Han mener, at det er vigtigt, at virksomhederne aktivt arbejder med dette.

– IT-sikkerhed er ikke en hindring og en omkostning. Den skaber muligheder, hvis det gøres på den rigtige måde. Se IT-sikkerheden som noget, der skaber grundlag for forretningen, og brug den som en drivkraft. Det er bedre og mere effektivt at foretage små ændringer med jævne mellemrum end store engangsindsatser. Det kan f.eks. handle om at bruge kodeordshåndtering eller at begynde at anvende STAR-metoden (Stop, Think, Ask, Report – Stop, Tænk, Spørg og Rapportér), afslutter Dennie Karlsson.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>