Östersund udvider driften af elektriske bybusser med ti nye Scania Citywide LF
Hjem NYHEDER Östersund udvider driften af elektriske bybusser med ti nye Scania Citywide LF

Östersund udvider driften af elektriske bybusser med ti nye Scania Citywide LF

Af Redaktionen

Scania har sikret sig en ordre på ti nye, elektriske Scania bybusser til den norske busoperatør Vy Buss AB til indsættelse i den svenske by Östersund.

Östersund udvider driften af elektriske bybusser med ti nye Scania Citywide LFDe ti nye 12,3 meter Scania Citywide LF 4×2 (Low Floor) skal supplere Vy Buss’ flåde på seks elektriske Scania LF’ere, der har kørt som feltprøveforsøg i Östersund siden 2017.

Östersund er en by med 64.000 indbyggere ca. 550 km nord for Stockholm på højde med det populære skisportssted Åre. Byen satser aktivt på bæredygtig og effektiv busdrift.

– Vi var tidligt ude med at etablere en opladningsinfrastruktur til el-biler og fortsætter nu med elektriske busser, siger Anne Sörensson, Green Traffic Project Manager i Östersund.

– Vi ser dette som vigtigt i vores mål om at blive fossilfri og energieffektiv inden 2030, fastslår han.

Den norske Vy Group er offentligt ejet og er blandt de største busoperatører i Norden. Sammen med Scania har Vy Buss drevet en elektrificeret buslinje som feltprøveforsøg i Östersund.

– Dette forsøg har været spændende både for os og for Scania, og vi har lært meget, siger Andreas Ehrenborg, teknisk direktør hos Vy Buss.

– De elektriske Scania LF’ere har kørt problemfrit, uanset om temperaturen har været -30° C eller +30° C. Busserne er pålidelige, og elektrificeringen har både været til fordel for Östersunds busrejsende og for chaufførernes arbejdsmiljø. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med Scania, fastslår Andreas Ehrenborg.

Passagerundersøgelser foretaget i Östersund viser, at 78 % af passagererne er meget tilfredse med deres elektriske busrejser, og 66 % af dem vurderer, at rejser med elektriske bybusser er bedre eller meget bedre end rejser med konventionelle busser.

Syv af de ti nye, elektriske Scania Citywide LF indsættes i drift fra juli 2021, og de resterende tre i sommeren 2022. En tredjedel af al bybusdrift i Östersund vil derefter være elektrificeret.

De fleste andre bybuslinjer i Östersund kører i forvejen på bæredygtige biobrændstoffer.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>