Remcos-malwaren topper listen som den største cybertrussel i Danmark
Hjem SIKKERHED Remcos-malwaren topper listen som den største cybertrussel i Danmark

Remcos-malwaren topper listen som den største cybertrussel i Danmark

Af Redaktionen

I december ramte RAT-malwaren Remcos danske virksomheder og er for første gang på listen over de største cybertrusler i Danmark.

Det viser Check Point Software Technologies’ seneste Global Threat Index-rapport.

 Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort Global Threat Index-rapporten for december 2022, der viser, at en ny malware topper listen over de største cybertrusler i Danmark. Remcos er en Remote Access Trojan (RAT), der giver hackere mulighed for at overtage styringen af brugernes enhed. Malwaren distribueres gennem falske Microsoft Office-dokumenter i phishingmails og er designet til at omgå Microsoft Windows indbyggede UAC-sikkerhed.

I rapporten fremgår det, at 5,6 pct. af danske virksomheder blev ramt af malwaren i december. Det gør således malwaren til den største cybertrussel mod danske virksomheder netop nu. Remcos-malwaren blev spottet første gang i 2016, men er nu strøget ind på toppen af trusselslisten.

Remcos-malwaren topper listen som den største cybertrussel i Danmark“Med en malware som Remcos kan cyberkriminelle få fjernadgang til brugerens systemer og hermed installere en keylogger, der opfanger alle indtastninger og al brug på enheden, og sender informationerne tilbage til de cyberkriminelle. Det er altså en ret effektiv malware, hvis man leder efter informationer om en virksomhed eller en bruger, og det kan hurtigt blive et problem for danske virksomheder, at hackerne hurtigt kan få adgang til disse informationer,” siger Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering hos Check Point Software Technologi i Danmark. Han fortsætter:

“Vores liste over de største aktuelle cybertrusler understreger, hvorfor de danske virksomheder skal være opmærksomme på at beskytte deres data mod mange forskellige cybertrusler, og at trusselsbilledet hurtigt ændrer sig. Jeg vil af samme årsag endnu engang slå et slag for at uddanne medarbejdere til at spotte cybertrusler samt at investere i automatiserede værktøjer til detektion og respons. Det er nemlig uhyre vigtigt, at virksomheder hurtigt opdager, når der kommer ubudne gæster i deres systemer, så de kan reagere derefter,” siger Jan Johannsen.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>