De første i Danmark: Scania sælger ladeløsninger til el-lastbiler
Hjem ELBIL Scania sælger ladeløsninger til el-lastbiler

Scania sælger ladeløsninger til el-lastbiler

Af Redaktionen

El-lastbiler er stadig et sjældent syn i Danmark, men nu har Scania gjort det nemt for deres kunder at sadle om og fremover køre grøn lastbilskørsel.

De kan nu levere både el-lastbiler og el-ladestandere, og det har et af landets førende renovationsselskaber netop takket ja til.

Det er første gang, at en dansk virksomhed har kunnet tilbyde en større samlet løsning, men ifølge Scania vil det være standarden i fremtiden

Mens el-personbiler erstatter flere og flere diesel- og benzinbiler på de danske veje, har udrulningen af eldrevne lastbiler ikke taget samme fart endnu. Interessen for grøn lastbilskørsel har dog aldrig været større, end den er nu. Det kan man mærke hos Scania, der oplever stor efterspørgsel på de eldrevne køretøjer. Udover at kunne glæde sig over at være det mærke, der efter en række udbud har solgt flest el-lastbiler i Danmark, har de nu også som de første i landet solgt ladestander løsninger til el-lastbiler. Det er med andre ord helt unikt, at Scania kan tilbyde et samlet køb af både el-lastbiler og ladestandere til de danske vognmænd. Det skal bidrage til at skabe langt bedre betingelser for ambitionen om en grønnere transportsektor i fremtiden.

“Generelt har el-lastbiler været noget helt nyt for både os og vores kunder. Derfor har vi også – indtil nu – sendt vores kunder af el-lastbiler til en samarbejdspartner for at købe ladestandere,” forklarer Michael Rasmussen, der er salgschef for øst hos Scania Danmark. Han tilføjer: “Men nu har vi i stedet grebet bolden, og det betyder, at vi nu kan tilbyde vores kunder en samlet løsning.”

Tryghed til totalleverandør

Scania har i alt solgt fem komplette ladeløsninger til renovationsselskabet Urbaser. Det er Urbasers grundværdier at være innovative og forandringsparate for at minimere de negative effekter, de store køretøjer har på miljøet. Derfor var det et oplagt valg at indgå samarbejde med Scania om levering af dele af den nye vognpark og ikke mindst en komplet ladeløsning.

Ifølge administrerende direktør i Urbaser, Stefan Olin, er det yderst positivt, at virksomheden fremover kan levere deres kerneydelse med endnu mere respekt for miljøet:
”Vi er begejstrede for muligheden for at tilføje yderligere Scania el-biler til vores efterhånden store flåde af grønne biler. Samtidig har Scania rykket hurtigt og effektivt på vores behov for den rigtige ladeløsning, og det er også derfor er valget faldet på Scania som totalleverandør. Det er jeg meget tryg ved.”

De fem ladestander anlæg skal stå i henholdsvis Næstved, Gadstrup, Skovlunde, Aarhus og Vejle.

De første i Danmark: Scania sælger ladeløsninger til el-lastbiler

Kunderne efterspørger en samlet løsning

Selvom markedet stadig er nyt, udtrykker kunderne og også deres kunder et stort behov, og derfor står Scania allerede nu klar til at tilbyde flere ladestandere.

Ifølge Michael Rasmussen sætter man nemlig i Scania kundens behov i førersædet og fokuserer på at styrke tillidsbåndet mellem leverandører og kunder. For det er helt afgørende for, at endnu flere har mod på at omstille sig til grøn lastbilskørsel med omtanke for klimaet, mener han.

“Vi er her for vores kunder, og vi ønsker gode, langvarige samarbejder. Vi ved, at det kan give vores kunder noget ro i maven og tryghed, at vi kan tilbyde dem en samlet løsning, når de bevæger sig ud på nyt farvand og gerne vil i gang med at køre på el,” fortæller salgschefen. Han fortsætter: “Det er vores helt klare mål, at vi skal til at have ladestandere med i vores standardløsning. De eldrevne lastbiler kræver bare mere, fordi de er mere komplekse – både hvad angår kørsel og teknik. Samtidig er der større krav fra kunderne, fordi det også er nyt for dem. Men vi skal bare fortsætte med det arbejde, som vi har startet, for det er det her, som vores kunder efterspørger allermest.”

Med i ladestander løsningen fra Scania, tilbydes også avanceret styring af opladningen, så el-lastbilerne for eksempel kan lade når strømmen er billigst. Derudover betyder styringen også at den sidste opladning kan udføres lige på til at lastbilerne skal ud og køre, hvilket betyder at batterierne forvarmes, hvilket har en positiv indvirkning på rækkevidden.

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>