Sikkerheden skal være i top, når den finansielle sektor skal arbejde med generativ AI
Hjem SIKKERHED Sikkerheden skal være i top, når den finansielle sektor skal arbejde med generativ AI

Sikkerheden skal være i top, når den finansielle sektor skal arbejde med generativ AI

Af Redaktionen

Generativ AI bliver et stadig vigtigere værktøj og område for finanssektoren og betalingsselskaberne at arbejde med.

Sikkerhedsniveauet skal derfor være i top for virksomhederne.

Generativ AI står højt på dagsordenen for vores kunder inden for fintech- og betalingsbranchen. I modsætning til mange nye teknologier, tror jeg, at AI har brudt de sædvanlige trendkurver på grund af sin brede anvendelighed og hastigheden, den har udviklet sig med. Værktøjer som ChatGPT gjorde generativ AI tilgængelig for alle – helt gratis.

Finansbranchen forbereder sig
Efterhånden som AI-værktøjer som ChatGPT og anden generativ AI bliver mere udbredt, er mange virksomheder i fintech- og betalingsbranchen begyndt at undersøge anvendelsen af AI, og hvordan man implementerer den.

Hos Endava er vi derfor også begyndt at undersøge de mere tekniske og forretningsmæssige sider af generativ AI, og hvordan vi bedst kan rådgive og hjælpe vores kunder med at omfavne og implementere den.

Det omfatter blandt andet flere sikkerhedsrelaterede aspekter såsom, hvordan man bygger AI-modeller, hvad man skal lægge i skyen – og især hvad man ikke skal lægge i skyen, hvordan man administrerer adgang, måler resultater og undgår mulige fejlkilder.

Sikkerheden skal være i top, når den finansielle sektor skal arbejde med generativ AI

Alexandre Oxfeldt

Der er dog flere kompleksiteter forbundet med selve implementeringen af generativ AI, og flere virksomheder er derfor begyndt at lære at sikre, træne og overvåge generative AI-modeller for at have styr på deres forretningsprocesser.

Den nuværende anvendelse af generativ AI knytter sig typisk til produktion af indhold, hvor indholdet ikke er direkte forretningskritisk. Det kan for eksempel være smarte interne chatbots til at producere vidensdeling eller testtekster til marketingindsatser eller kodegenerering til let testbare tekniske projekter.

Stor interesse blandt virksomhederne
Hastigheden for arbejdet med generativ AI er højere end nogen anden teknologi, jeg har set før. Jeg oplever, at det får folk på alle niveauer i organisationen til at tænke over, hvordan de kan avende det til at forbedre deres job og i det hele taget løfte den overordnede forretning.

Det er derfor meget vigtigt, at virksomhederne også anvender teknologien på en sikker måde, der opfylder alle de nødvendige regulerings- og compliance-begrænsninger.

Det vil tage lidt tid, men det kommer. Som eksempel har investeringsvirksomheden J.P. Morgan allerede ansat en chef for AI, der har bygget og skabt en hel intern teambuilding og træning af AI-modeller til anvendelse på tværs af hele organisationen. Det ser jeg som et indledende tegn på, at mange store virksomheder virkelig begynder at prioritere anvendelsen af ​​generativ AI.

Machine learning er kommet for at blive – nu er det AI’s tur
Machine learning har været en del af bankverdens og betalingsvirksomhedernes daglige arbejde i årevis, men vi ser nu, at AI bliver mere og mere udbredt i samme branche – især inden for de seneste to-tre år. Den mest almindelige anvendelse af kunstig intelligens i den finansielle sektor knytter sig til svindel. De førende og største betalingsvirksomheder har bygget meget robuste transaktionsovervågnings- og godkendelsesværktøjer, der håndterer enorme mængder data og anvender AI til at godkende eller afvise anmodninger på daglig basis.

AI har flere vigtige og relevante anvendelsesmuligheder for bankerne, såsom brugergrænsefladetilpasning og produktanbefalinger, der baserer sig på kundernes adfærdsmønstre.

Generativ AI bliver en vigtig del af fremtiden for virksomheder i den finansielle sektor, og jeg ser frem til at rådgive og hjælpe både nuværende og kommende kunder med implementeringen af den.

Af Alexandre Oxfeldt, Senior Business Development Executive, Endava

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>