Undersøgelse: En femtedel af danske virksomheder sikrer ikke data delt under onlinemøder
Hjem SIKKERHED Undersøgelse: En femtedel af danske virksomheder sikrer ikke data delt under onlinemøder

Undersøgelse: En femtedel af danske virksomheder sikrer ikke data delt under onlinemøder

Af Redaktionen

En ny spørgeskemaundersøgelse sætter fokus på sikkerhed i forbindelse med onlinemøder – og resultaterne er nedslående.    

21 procent af de adspurgte i en ny undersøgelse om cybersikkerhed svarer, at de ikke har taget initiativ til at sikre data delt under onlinemøder.

Derudover svarer 29 procent, at de ikke vidste, at det er muligt at hacke en virksomhed igennem et trådløst mødeværktøj.

Der er tale om tal, som bekymrer Bo Cramér, adm. direktør i BenQ Nordic, der er initiativtager til undersøgelsen. Særligt fordi de adspurgte er it-ansvarlige i henholdsvis små, mellemstore og store danske virksomheder.

Undersøgelse: En femtedel af danske virksomheder sikrer ikke data delt under onlinemøder”Tallene er ikke overraskende, men de er i høj grad foruroligende. Desværre er det min oplevelse, at danske virksomheder generelt har en ringe forståelse for sikkerheden forbundet med onlinemøder. Her er meget stor plads til forbedring – særligt fordi Danmark lige nu er centrum for stor opmærksomhed blandt internationale cyberkriminelle,” siger Bo Cramér.

Han henviser til, at trådløse præsentationsløsninger er at betragte som intelligente enheder, der er tilkoblet internettet og derfor udgør en potentiel sikkerhedstrussel.

Særligt hvis enhederne gør brug af en app eller anden software, som kan angribes eller på anden måde være forbundet med sårbarheder.

Bo Cramér anbefaler derfor, at virksomhederne ser i retning af sikkerhedsprotokollen WPA2 og tofaktorgodkendelse, ligesom han af sikkerhedsmæssige årsager anbefaler kun at benytte hardwarebaserede mødeværktøjer uden behov for at installere software.

”Vi deler i dag ekstremt mange data i onlinemøder hver eneste dag. Hvis de data ikke er sikret, er der ikke lang vej til, at virksomhederne har et meget stort problem. Det er der lige nu stor behov for at blive taget hånd om ude i virksomhederne,” siger Bo Cramér.

Det svarer de adspurgte på spørgsmålet ”Gør du/virksomheden noget for at sikre de data, der bliver delt i forbindelse med virksomhedens trådløse onlinemøder?”

Ja 70 procent
Nej 21 procent
Ved ikke 9 procent

 

Det svarer de adspurgte på spørgsmålet ”Vidste du, at det er muligt at hacke en virksomhed via trådløse mødeværktøjer, hvis disse ikke enheder ikke benytter sig af sikkerhedsprotokollen WPA2, tofaktorgodkendelse eller anden kryptering?

Ja 63 procent
Nej 29 procent
Ved ikke 8 procent

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>