Sani nudge, der udvikler og tilbyder en nudging-løsning, som skaber bedre håndhygiejne, har siden nytår oplevet en eksplosiv interesse for hygiejneløsningen.
Det ses i virksomhedens omsætning, som allerede efter 1. kvartal 2020 ligger på samme niveau som hele 2019-regnskabsåret. Med den øgede interesse skruer Sani nudge op for blusset og forventer en firdobling af omsætningen for 2020.
Dårlig håndhygiejne i sundhedssektoren er et stort problem – ikke blot i Danmark, men over hele verden. Derfor har danske Sani nudge udviklet en nudging-løsning, der ved hjælp af IoT-sensorer påminder sundhedspersonale om at afspritte deres hænder, når de er i kontakt med patienter. Løsningen giver hospitaler værdifulde data om de ansattes håndhygiejne. Virksomheden, der sidste år fik Zibra-virksomheden inQvation som investor og medejer, har siden årsskiftet oplevet et boom i interessen for løsningen fra både udenlandske og danske hospitaler.
“Hvert år dør mere end 3.000 patienter grundet infektioner, som i høj grad skyldes manglende håndhygiejne på danske hospitaler. Dårlig håndhygiejne finder typisk sted, fordi personalet glemmer at afspritte hænderne, når de er pressede og har allermest travlt. Hospitaler, der ikke måler på håndhygiejne, handler i blinde, fordi de reelt ikke ved, hvordan niveauet for håndhygiejnen er. Med en løsning fra Sani nudge får de forskellige hospitalsafdelinger konkrete data og kan dermed sætte ind de rette steder for at øge hygiejnen,” fortæller Marco Bo Hansen, der er læge, ph.d. og forskningsdirektør hos Sani nudge. Han understreger, at dårlig håndhygiejne ikke blot er et dansk problem, og Sani nudge oplever også stor international interesse for løsningen under den aktuelle sundhedskrise.
Stopper smittespredning
Ifølge Sani nudges eget studie, der er publiceret i American Journal of Infection Control, anvender blot 30 procent af sundhedspersonalet håndsprit i situationer, hvor det er påkrævet. Samtidig har resultater vist, at hospitaler, der benytter sig af Sani nudge-løsningen, oplever en tredobling i personalets overholdelse af regler for håndhygiejne.
“Vi kan se på data, at vores løsning er med til at stoppe smittespredning blandt ansatte og patienter, hvilket også fører til en kraftig reduktion af sundhedspersonalets sygefravær på helt op til 72 procent. Det er især vigtigt i en tid, hvor der er mangel på sundhedspersonale. Dårlig håndhygiejne kan imidlertid også føre til smittespredning på mange almindelige arbejdspladser, og vi modtager derfor dagligt henvendelser fra såvel virksomheder som plejehjem i både ind- og udland. De udviser alle interesse i vores løsning, fordi medarbejdere – og selvfølgelig helst raske medarbejdere – er det vigtigste aktiv i enhver virksomhed,” påpeger Marco Bo Hansen.
Stor interesse og høj vækst
Løsningen fra Sani nudge er på nuværende tidspunkt i drift på blandt andet Aarhus Universitetshospital, Bispebjerg Hospital og Kolding Sygehus samt hospitaler i Tyskland og Finland. I alt er der installeret adskillige tusinde sensorer. Desuden står Sani nudge overfor at skulle implementere løsningen på en række udenlandske hospitaler, herunder Imperial College Healthcare NHS Trust’s hospitaler, som omfatter det anerkendte St. Marys Hospital i London.
“Interessen er overvældende, og vi er pt. i konkrete forhandlinger med hospitaler fra både Danmark, Tyskland og Holland, da alle har set eller hørt, at andre hospitaler kan øge personalets håndhygiejne betragteligt med vores løsning,” fortæller Theis Jensen, der er CEO hos Sani nudge. Han forventer, at virksomheden vil firdoble omsætningen i 2020 i forhold til 2019.
“Væksten vil især komme fra vores ekspansion i udlandet, hvor vi har fuldt fokus på at opbygge partnerskaber og en effektiv salgskanal, så vi har en tilstedeværelse i Norden, England, Tyskland, Holland og Belgien inden 2020 rinder ud,” udtaler Theis Jensen og løfter lidt af sløret for fremtidsplanerne:
“Vi har store forventninger til en ny løsning, som bliver lanceret i slutningen af 2020. Den giver blandt andet hospitaler mulighed for at spore udstyr, så de enkelte afdelinger ikke skal bruge ressourcer på at lede efter udstyr, der kan være afgørende for behandlingen af patienter. Vores nye løsning udnytter de eksisterende IoT-sensorer, og den ligger i god forlængelse af Sani nudges produktmission: At forbedre og optimere hygiejne, patientsikkerhed og arbejdsmiljøet på hospitalerne.”