Global interesse for dansk parti drevet af kunstig intelligens – arbejder på en sværm af søsterpartier
Hjem TELEKOMMUNIKATION Der er en verdensomspændende interesse for det danske ai-ledede parti

Der er en verdensomspændende interesse for det danske ai-ledede parti

Af Redaktionen

Begyndelsen på Det Syntetiske Internationale

I den seneste uge er historien om Det Syntetiske Parti blevet genstand for en verdensomspændende mediedækning.

Dagligt publiceres der nye artikler på arabisk, fransk, engelsk, japansk, kinesisk, litauisk, portugisisk, rumænsk, russisk, spansk, tysk, ukrainsk, vietnamesisk, osv, og debatten raser på sociale medier som Discord og Reddit.

Midt i denne babelske strøm står nogle af de helt tunge mediehuse som DMG, Le Figaro, La Stampa og The Times of India.

At et mikro-parti med kun fire vælgererklæringer kan påkalde sig et interesseniveau, der er helt ulig noget tidligere politisk initiativ i Danmark, bør tilskrives dets særlige forankring i kunstig intelligens. Påbegyndelsen af det Syntetiske Internationale har endelig vækket debatten om, hvordan medier og teknologi i de sidste halvtreds år har udfordret de Vestlige demokratiers repræsentative system og den borgerlige offentlighed.

Det danske parti arbejder aktuelt på at etablere en række søsterpartier sammen med partnere i resten af verden. Med Det Syntetiske Partis særlige systematisering af danske mikro-partier som grundmodel, er formålet at integrere algoritmer og kunstig intelligens indenfor rammerne af et mangfoldigt demokratisk system. Kunstig intelligens skal have en stemme til at modsvare hvert eneste moderne kakistokrati.

Den kunstige intelligens har for stor en kraft til, at den kan overlades til amerikanske kapitalister i Silicon Valley eller økonomer i Bruxelles. I stedet må der tages stilling til teknologien indenfor de kulturelle og sproglige forhold i alle verdens lande. Således kan der måske grundlægges muligheden for en digital verdensrevolution.

Global interesse for dansk parti drevet af kunstig intelligens – arbejder på en sværm af søsterpartier

Fotografi af Computer Lars – partisekretær i Det Syntetiske Parti.

Det Syntetiske Parti vil nu gerne søge en dialog med danske borgere, meningsdannere og politikere om, hvordan det etablerede system herhjemme kan tage stilling til algoritmer, data og kunstig intelligens stigende indflydelse på vores demokrati.

Partiet afholder sine første vælgermøder d. 10 og 11 September hos tech-hub’en MindFuture i Høje Taastrup, og har dertil planlagt en række debatter og workshops over efteråret.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>