Edge computing muliggør besparelser i teleindustrien

Vi står på tærsklen til at erfare de mange muligheder, som 5G-teknologien vil kaste af sig.

Edge computing muliggør besparelser i teleindustrien 1Nyheder om fordelene har floreret i årevis, mens televirksomheder har forsøgt at udrulle teknologien på en måde, der stimulerer deres økonomi på både kort og lang sigt. Ét af de mest markante fokusområder har været at skabe høje netværkshastigheder og signalstyrke langt fra de centraliserede datacentre, hvor slutbrugerne genererer data fra blandt andet Internet of Things-enheder.

Til at behandle de massive datamængder hurtigt og effektivt er edge computing et vigtigt redskab. Med netværksarkitekturen Multi-access Edge Computing (MEC) er det muligt at understøtte netop edge-baserede programmer, der kræver høj båndbredde og lav latency.

Med MEC-platformens evne til direkte at arbejde sammen med Radio Access Network (RAN) er det muligt at minimere antallet af flaskehalse. Det giver bedre ydeevne til at drive krævende applikationer som augmented reality, lokal distribution af indhold og stort set alt, der bidrager til det stadig stigende antal Internet of Things-enheder. Samtidig åbner MEC dørene til nye markeder for udviklere, der arbejder med innovative produkter, som bliver drevet tæt på slutbrugeren.

Disse forhold øger presset på virksomheder i teleindustrien til hurtigere at bygge en edge- og cloud-baseret infrastruktur. Skal teleudbyderne have succes med dén disciplin, kræver det, at de ved, hvordan de skal bruge den nye infrastruktur til at opnå besparelser og opdrive nye indtægtskilder.

Global virksomhed opnår store besparelser

Håndteringen og skaleringen af decentraliseret edge-computing er en kæmpe udfordring for televirksomheder. Lenovo angriber den udfordring med én platform og arkitektur, der udruller, automatiserer og styrer edge-løsningerne fra ét sted. T-Systems, der er blandt de største it-virksomheder i Tyskland, driver 30 datacentre over hele verden og kører forretningskritiske applikationer på 65.000 virtuelle maskiner for sine største kunder. Med implementeringen af Lenovos Open Cloud Automation (LOC-A) var de i stand til at reducere leveringstiden på nye funktioner i hele end to end-systemet fra uger til timer. Det gjorde en enorm forskel, og kunderne var i stand til at få deres private sky-tjeneste op at køre markant hurtigere end tidligere.

Lenovos Open Cloud Automation er en end to end-platform, hvor det er muligt at automatisere planlægningen, udrulningen og håndteringen af funktioner og målinger af infrastrukturen. Samtidig understøtter platformen Kubernetes, Red Hat OpenShift, OpenStack og VMware Cloud Foundation. Platformen kombinerer fordele fra en offentlig cloud-tjeneste – i form af skalerbarhed, fleksibilitet og hurtige hastigheder – med dem fra private cloud-tjenester som databeskyttelse og sikkerhed. Det giver en gnidningsfri integration, som kan bidrage til at indfri det store potentiale ved 5G. I T-Systems konkrete tilfælde betød løsningen, at virksomheden kunne reducere de operationelle omkostninger med hele 40 procent.

Udnyt mulighederne ved 5G

Med platformen kan T-Systems hurtigt onboarde nye kunder i varierende miljøer. Lenovo Open Cloud Automation strømliner processen og gør det enkelt at operere på tværs af forskellige cloud-tjenester. Det underbygges af en undersøgelse af Roy Chua, grundlæggeren af analysefirmaet AvidThink, der vurderer, at udbydere af kommunikationsløsninger kan opnå følgende:

  • Et return on investment på $1.36 NPV over tre år for hver USD, som investeres.
  • Udrulningstider bliver forkortet med helt op til 81 procent.

5G stiller med andre ord teleindustrien overfor en række udfordringer, men tilbyder også et væld af nye muligheder. Lenovo står godt rustet til at hjælpe kunder med at finde ud af, hvordan de udnytter de muligheder ved at sikre distribution af netværk, udvidelser og pålideligt udført vedligeholdelse.