Flotte konkurstal i august, men niveauet er stadig for højt
Hjem FINANSIEL Flotte konkurstal i august, men niveauet er stadig for højt

Flotte konkurstal i august, men niveauet er stadig for højt

Af Redaktionen

For anden måned i træk faldt antallet af konkurser i august.

Antallet af mistede jobs fulgte dog ikke med ned, viser tal fra analysevirksomheden Creditsafe.

“Vi ser en flot nedadgående kurve fra 529 konkurser i juni til 314 i august og 37% nedgang i forhold til august sidste år. Det er alt andet lige positivt,” kommenterer Creditsafes Country Manager Morten Kofoed-Larsen, der imidlertid også ser andre, knapt så overbevisende tendenser.

Jobtab det samme som i juli

“For det første er antallet af mistede jobs i august på niveau med juli, ligesom vi ser et stigende antal virksomheder med mellem 30 og 60 ansatte blandt de konkursramte. Det er virksomheder af en størrelse, hvor en konkurs ikke kun har konsekvenser for kunder og ansatte, men for forretningspartnere, der kan komme i en alvorlig klemme.

“For det andet er det generelle niveau stadig for højt,” påpeger Morten Kofoed-Larsen med henvisning til, at gennemsnittet i perioden januar-august 2023 ligger 9% over niveauet i samme periode i 2022.

Tre brancher fordobler konkurstal

Flotte konkurstal i august, men niveauet er stadig for højtI august var det fortsat byggeri, engros- og detailhandel samt hotel- og restaurationsbranchen, der leverede flest konkurser til statistikken.

Men tre brancher, der ikke plejer at skille sig ud, fordoblede antallet af månedlige konkurser i forhold til sidste år. Det gælder lager og transport, kommunikationsvirksomheder og virksomheder inden for branchekoden “teknisk, videnskabelige institutioner.”

Undgå overraskelser

“I alle tre tilfælde er det signifikante bevægelser, der fortæller, at der kan være risiko, hvor vi mindst venter det,” siger Morten Kofoed-Larsen. Han forventer derfor, at udviklingen vil blive fulgt med interesse af virksomheder, der har aftaler eller partnerskaber inden for de tre brancher.

Hovedstaden klarede sig bedst

Regionalt fordeler de faldende konkurstal i august sig jævnt, med den mest positive udvikling i Hovedstaden. Her faldt antallet af konkurser med 51% sammenlignet med sidste år i august. Mindst fremgang stod Syddanmark og Midtjylland for med henholdsvis 15% og 18% nedgang i antal konkurser.

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>