Gammel kending er den største cybertrussel mod danske virksomheder
Hjem SIKKERHED Gammel kending er nu den største cybertrussel mod danske virksomheder

Gammel kending er nu den største cybertrussel mod danske virksomheder

Af Redaktionen

Danske virksomheder bliver i stigende grad ramt af Lokibot-malwaren, der giver cyberkriminelle mulighed for at stjæle logininformationer fra medarbejdernes arbejdstelefon og -computer.

Det viser Check Point Software Technologies’ seneste Global Threat Index-rapport.

Den berygtede Lokibot-malware er nu den største cybertrussel mod danske virksomheder. Det viser den seneste Global Threat Index-rapport for maj 2022 fra Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies. I sidste måned ramte Lokibot således 2,45 pct. af alle danske virksomheder, og dermed er Emotet-botnettet ikke længere den største cybertrussel, hvilket botnettet ellers har været siden starten af 2022.

Lokibot blev opdaget tilbage i 2016 og har tidligere været den største cybertrussel mod danske virksomheder – senest i oktober 2021. Malwaren er en såkaldt infostealer, der rammer både Windows- og Androidbrugere, og stjæler logininformationer fra f.eks. browser- og email-software på brugerens enhed.

“I en tid hvor medarbejdere arbejder hybridt, er det essentielt, at danske virksomheder har fokus på, at deres it-sikkerhed også omfatter mobiltelefoner og tablets. Hvis den ikke gør det, vil en malware som Lokibot have gode betingelser, da de cyberkriminelle før eller siden vil udnytte medarbejdernes enheder som indgang til virksomhedens netværk,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark. Han afslutter:

Gammel kending er den største cybertrussel mod danske virksomheder

“Lokibot er en gammel kending, der endnu engang er blevet den største cybertrussel mod danske virksomheder. Det understreger i særdeleshed, at man aldrig må dømme en trussel ude. Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder altid er forberedte på, at trusselsbilledet hele tiden ændrer sig.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>