Hackerne går efter vores sundhedsdata
Hjem NYHEDER Hackerne går efter vores sundhedsdata

Hackerne går efter vores sundhedsdata

Af Redaktionen

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har netop offentliggjort deres seneste Global Threat Index for oktober 2020.

Hackerne går efter vores sundhedsdataAnalysen viser, at det berygtede Emotet-botnet og Trickbot-malwaren har ramt hhv. 13,76 procent og 3,77 procent af alle virksomheder, og de er dermed fortsat de største globale cybertrusler mod virksomheder. De to trusler har særligt ramt hospitaler og sundhedsvirksomheder, hvor er er sket en kraftig global stigning af ransomwareangreb.

“FBI har bl.a. været ude og advare sundhedsvirksomheder mod Ryok-ransomware, der skyldes Trickbot-malwaren og Emotet-botnettet. Ransomwareangreb er alvorlige i sig selv, men når sundhedsvirksomheder bliver ramt, kommer vores personlige sundhedsdata i fare, og i yderste konsekvens kan det ende med at koste menneskeliv,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point i Danmark. Han fortsætter:

“Det er dog vigtigt at pointere, at det ikke kun er sundhedsvirksomheder, som hackerne går efter, men alle virksomheder. Af samme grund er Trickbot og Emotet fortsat de største globale cybertrusler mod virksomheder for fjerde måned i træk.”

Emotet-botnettet ramte i oktober 9,56 procent af de danske virksomheder, hvilket også gør det til den største cybertrussel i Danmark

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>