Halvdelen af alle virksomheder efterlader sikkerhedshuller i deres IoT-løsninger
Hjem IOT Halvdelen (48 %) af alle virksomheder efterlader sikkerhedshuller i deres IoT-løsninger

Halvdelen (48 %) af alle virksomheder efterlader sikkerhedshuller i deres IoT-løsninger

Af Redaktionen

En ny rapport fra Kaspersky viser, at halvdelen (48 %) af alle europæiske virksomheder endnu ikke beskytter hele deres IoT-infrastruktur.

På samme tid er risikoen for brud på cybersikkerheden og kompromittering af data den største hindring for gennemførelsen af mange virksomheders IoT-projekter.

Ifølge IoT Analytics forventes det globale antal tilsluttede IoT-enheder at stige med 9 % og nå op på 27 milliarder IoT-forbindelser i 2025. Med denne store stigning i antallet af tilsluttede enheder følger også et øget behov for sikkerhed. Gartner fremhæver faktisk, at næsten 20 % af organisationerne de seneste tre år allerede har registreret cyberangreb på IoT-enheder i deres netværk.

Halvdelen af alle virksomheder efterlader sikkerhedshuller i deres IoT-løsninger

Årsagen hertil kan skyldes det store antal IoT-enheder og -systemer, som ikke altid er kompatible med it-sikkerhedsløsninger. Næsten halvdelen af virksomhederne frygter, at cybersikkerhedsprodukter kan påvirke IoT’s ydeevne (40 %), eller at det kan være for svært at finde en passende løsning (39 %). Andre almindelige problemer, som virksomhederne står over for, når de implementerer cybersikkerhedsværktøjer, er høje omkostninger (37 %), manglende evne til at retfærdiggøre investeringen over for bestyrelsen (32 %) og mangel på personale eller specifik IoT-sikkerhedsekspertise (31 %).

”På trods af alle disse udfordringer giver IoT fantastiske muligheder, ikke kun for virksomheder, men for os alle sammen, idet det giver mulighed for at leve komfortabelt med hurtigere transport, levering og kommunikation. IoT anvendes i vid udstrækning i Europa i smarte byer (54 %), detailhandel (55 %) og industri (52 %). Det drejer sig bl.a. om områder som energi- og vandstyring, intelligent belysning, alarmsystemer, videoovervågning og mange flere. Eksperter verden over arbejder på opgaven med effektiv beskyttelse af sådanne projekter, men der bør gøres en indsats på alle niveauer – fra udstyrsproducenter og softwareudviklere til tjenesteudbydere og virksomheder, der implementerer og bruger disse løsninger,” siger Andrey Suvorov, CEO hos Adaptive Production Technology (Aprotech, Kasperskys datterselskab for IIoT-løsninger).

Relaterede artikler

Vi bruger cookies og andre identifikatorer for at forbedre din oplevelse. Dette giver os mulighed for at sikre din adgang, analysere dit besøg på vores hjemmeside. Det hjælper os med at tilbyde dig personlig indhold og nem adgang til nyttige oplysninger. Klik på "Jeg accepterer" for at acceptere vores brug af cookies og andre identifikatorer eller klik på "Flere oplysninger" for at justere dine valg. jeg godkender Flere oplysninger >>